Si heu viatjat al sud-est asiàtic o a l’Amèrica del Sud, segurament haureu tingut la sort de poder comprar la millor beguda isotònica natural: un coco verd. A països com Indonèsia, les Filipines, l’Índia, el Brasil, Sri Lanka o Vietnam, hi creixen de manera natural i els trobareu per tot arreu: a les paradetes dels venedors ambulants, a la carta de postres o begudes dels restaurants o a la majoria d’establiments d’alimentació. I la recepta és ben senzilla: amb un ganivet es treu una part fina de la closca del coco, s’hi introdueix una canya i llestos! Beguda servida, carregada de sals minerals, energètica, increïblement reconfortant i espectacularment deliciosa! Molt més saludable que qualsevol refresc o beguda isotònica artificial carregada de sucres, molt més rica en antioxidants i una font boníssima de potassi i de vitamines del grup B.

L’aigua de coco és l’alternativa natural i saludable als isotònics artificials, que no ens calmen la set i que ens aporten sucres i calories buides

I és que la popularitat que ha guanyat l’aigua de coco en els últims anys més enllà dels països d’origen està més que ben justificada per totes les propietats que aporta a l’organisme, i també, evidentment, perquè és un autèntic plaer per al paladar. L’aigua de coco és una font natural de potassi i de minerals, és un isotònic natural, és baixa en calories i una font excel·lent d’hidratació per al cos; per això es recomana tant prendre-la mentre es practica esport, després de practicar-ne o bé en dies calorosos en què ens sentim cansats i necessitem hidratar-nos de forma continuada. És, per tant, l’alternativa natural i saludable als isotònics artificials, que no ens calmen la set i que ens aporten sucres i calories buides.

El seu efecte hidratant i reconstituent és degut a l’elevat contingut en potassi (necessari per al funcionament dels músculs i la generació d’energia al cos) i als nivells de concentració de sals minerals que té, molt similars als de la nostra sang; per això és tan efectiva a l’hora d’ajudar el cos a recuperar-se i a rehidratar-se ràpidament. Tot i la poca consistència que té (és una beguda molt lleugera), l’aigua de coco té una composició magnífica de minerals com el ferro o el zinc, per damunt d’altres fruites com les taronges.

A més, els sucres que conté són 100% naturals i el seu pH (entorn de 5) fa que sigui poc àcid.

I com que és totalment natural i vegetal, és apta per a tothom: vegetarians, vegans, crudivegans, paleos, flexitarians i també celíacs, perquè tampoc conté gluten.

agua_coco_isolabio_ets-soy_web

On es troba

Malgrat que el coco verd és difícil d’aconseguir fresc a casa nostra perquè és una fruita que creix i es cultiva al tròpic, sí que tenim l’opció de comprar la beguda empaquetada tot i que evidentment, sempre serà millor aconseguir una peça de coco fresca que puguem obrir nosaltres mateixos i beure’ns-en l’aigua directament. Si la comprem, convé especialment llegir les etiquetes per evitar totes les begudes carregades de sucres afegits, additius, potenciadors de sabor, colorants i conservants, produïdes mitjançant agricultura intensiva o distribuïdes a través de llargues cadenes d’intermediaris que no ofereixen tractes justos als productors. Per contra, triarem una aigua de coco bio, que ens asseguri que les propietats i qualitats del coco s’han conservat al màxim, que el procés de manipulació ha estat mínim i que la plantació i el procés de producció ha estat totalment ecològic i natural.

L’aigua de coco d’Isola Bio, per exemple, prové d’una cadena de producció ecològica que treballa des d’un dels països d’origen del coco: el Brasil. Des de les plantacions bio de coco verd brasileres, s’extreu l’aigua dels cocos i s’empaqueta sense cap altre procés de manipulació, respectant i conservant així les propietats isotòniques naturals de la beguda. La podreu trobar a supermercats i a botigues especialitzades.

L’aigua de coco d’Isola Bio es distribueix en exclusiva a Espanya a través de Qbio.