L´especialista

Inici / L´especialista / QBio 19 de desembre 2016

Les torrades que fan onades

En un país de panarres, ens costa molt dinar i sopar sense acompanyar el plat amb una mica de pa. Ens agrada sucar el pa, però, encara que l’àpat no sigui de cullera, també necessitem “recollir” les verdures o l’arròs amb dos dits de molla. De totes maneres, com que ja sabem que, del pa, no en podem abusar, els darrers anys han sortit tot tipus de barretes o torradetes de pa elaborades amb cereals, amb gluten o sense i que, a més, aporten el cruixent que necessitem sovint quan mengem.

Pans cruixents

Allos té tres pans cruixents 100% ecològics que arrasen en la comunitat healthy pels ingredients que porten i pel resultat final, ja que hi ha altres barretes que són molt insípides o d’una textura menys agradable i aquestes agraden pel gust i per la textura de les onades, que, a més, les fa molt reconeixibles.

Les torradetes d’Allos estan fetes essencialment amb farina de sègol, una bona alternativa si volem reduir el consum de blat de la dieta. La gràcia d’aquests pans és sobretot la farina d’amarant, que fa que tinguin un gust familiar i peculiar, així com també el toc de les espècies que incorporen.

Les torradetes porten coriandre i càrvit (conegut com a comí de Prat o alcaravia), una planta aromàtica amb propietats carminatives que, des de temps immemorials, s’utilitzava per combatre els còlics i la inflor i que té un gust molt semblant a l’anís. Per això, aquestes torradetes són digestives, ja que el càrvit i el coriandre, juntament amb el fonoll i el comí, són de la mateixa família (les umbel·líferes), amb propietats carminatives i digestives.

Pans cruixents d'Allos

Dels tres tipus de torradetes Allos que hi ha al mercat, tenim el cruixent d’amarant i sègol, que conté, a més, llavors de gira-sol, i el multicereals, que incorpora farina de fajol i flocs de civada. Tots tres són molt versàtils i ens els podem menjar com a acompanyament de verdures, arròs, cremes o per untar-hi patés o cremes de fruits secs o llavors, com la tahina.  

A Espanya, la marca Allos la distribueix l’empresa Qbio.

amunt