Foto principal esmorzar Quinua Real

Hem sentit a parlar molt de la quinoa. Des de fa segles, els inques ja consideraven aquest pseudocereal provinent dels Andes com un aliment sagrat, i n’apreciaven tant les propietats que li van atorgar el privilegi de ser considerada com la mare de tots els grans. Avui en dia, la seva estima en el món de l’alimentació saludable no ha minvat, al contrari: des de fa uns anys, la quinoa ha guanyat popularitat internacionalment molt més enllà de les terres andines, fins a considerar-se un superaliment que aporta beneficis excel·lents a la nostra salut.

La quinoa és perfecta per a totes aquelles persones que vulguin o que necessitin evitar el gluten o que tinguin sensibilitats alimentàries, ja que és molt fàcil de pair i, a més, resulta molt senzilla i versàtil a la cuina: combinada amb un altre cereal, ens proporciona una aportació proteica similar a la de la carn i tradicionalment s’utilitza com l’arròs, barrejada amb verdures i amb proteïna vegetal, o també pot afegir-se a les amanides fredes d’estiu.

Aquest deliciós pseudocereal té un contingut més alt en enzims, vitamines, minerals, fibra, antioxidants i fitonutrients que la majoria de la resta de grans, per això resulta una gran alternativa als cereals amb gluten. A més, conté tots els aminoàcids essencials que el cos humà necessita, cosa que la converteix en un aliment amb un alt valor proteic. També destaca pel seu contingut en potassi, magnesi, ferro i vitamina B.

Dit això, segurament haureu provat la quinoa en la seva versió en gra servida com l’arròs, però sabíeu que tenim altres fantàstiques maneres de consumir-la, aprofitant-ne les qualitats i gaudint-ne del gust?

  1. Germinada: una bona opció per enriquir amanides en sabor i en propietats. Germinar-la és un procés senzill que es pot fer des de casa: només cal deixar-la en remull tota la nit i deixar-la germinar en un ambient càlid durant unes 12 hores, esbandint-la dues o tres vegades al dia.
  2. A l’esmorzar: a més de ser fàcil de cuinar, és fàcil de digerir i té un sabor a nou molt particular. Per a l’esmorzar admet múltiples versions: germinada, calenta en versió porridge o també inflada o en flocs i barrejada, per exemple, amb canyella, llavors de lli, de carbassa, de gira-sol o de sèsam i amb altres superaliments com les baies de Goji, fruita fresca, cacau o garrofa.
  3. En beguda: un cop més, és fàcil de digerir i, a més de conservar-ne tot el sabor, la beguda de quinoa acompanya bé cereals, smoothies, batuts i postres, i proporciona un extra de cremositat sense colorants, conservants o additius i, lògicament, és lliure de lactis. Us animeu a provar-la en un chai latte o amb el cafè?

MiniBegudesQR-Ets_Soy

Les begudes vegetals de Quinua Real

Quinua Real ha llançat al mercat dues begudes vegetals en format mini, còmode i perfecte perquè nens i grans esmorzin o berenin: una amb quinoa i arròs (també disponible en format d’1 litre), i una altra amb quinoa, arròs i cacau.

L’obtenció de totes les begudes vegetals Quinua Real segueix un procés patentat per la pròpia marca que extreu sempre la beguda des del gra complet del cereal i no des de la farina. Així s’aconsegueix un plus de sabor i de puresa, utilitzant, a més, productes ecològics d’alta qualitat, sense sucres refinats, de comerç just i certificats com a Vegan i Gluten Free. El resultat és una exquisida beguda sense lactosa, apta per a vegans i vegetarians i amb un deliciós sabor i aroma. Podeu trobar-les en herbolaris, botigues especialitzades i la cadena de supermercats Alcampo.