Per Nadal, Cap d’any, Reis fem excessos a cada àpat que poden passar factura

Tenim por d’engreixar-nos una mica, però no només això, sinó que molts d’aquests àpats ens provoquen digestions lentes i pesades, amb canvis de ritme del trànsit intestinal i inclús diarrees, restrenyiment, pujades de colesterol, de triglicèrids, de glucosa… Com podem protegir-nos, en la mesura del possible, d’aquestes alteracions, que sobretot afecten el sistema digestiu, i afrontar-les?

Salengei és una empresa que té al mercat un seguit de productes que ens poden ajudar a prevenir l’aparició dels símptomes citats anteriorment.  Entre els seus productes, trobem:

  1. ACTIVE CARDISTEROL: la seva composició es basa en omega-3, monacolina K, coenzim Q10, vitamines B9 i B12. Les indicacions principals són control del colesterol total, disminució dels nivells de colesterol dolent (LDL) i triglicèrids i manteniment dels nivells normals d’homocisteïna. La posologia és de dues perles al dia amb el sopar.
  2. HIGO CHUMBO  (extracte en pols): a part de vitamines, minerals, aigua, hidrats de carboni i fibra, les figues de moro també contenen pigments derivats de la betalaïna. El pigment que s’absorbeix més fàcilment és la indicaxantina, antioxidant potent del colesterol LDL (“dolent”). Cal destacar l’efecte diürètic d’aquest producte, que ajuda a eliminar per orina toxines i altres substàncies que no ens interessen, com l’àcid úric i la urea, però sense excretar minerals. Per tant, té efectes sobre la reducció de pes, de volum corporal, sobre la diüresi, la sensació d’inflor i de cames cansades. La posologia és de ½ o 1 cullera dosificadora en aigua o suc, un cop o dos al dia.
  3. CHLORELLA BIO EN POLS: la clorel·la és una alga verd-blava d’aigua dolça que es caracteritza perquè és l’aliment amb més clorofil·la del planeta, a més de ser molt completa (aporta oxigen a la cèl·lula i estimula la funció del sistema energètic). Aporta proteïnes, moltes vitamines (A, B1, B2, B3, B6, B12, E, D i H), minerals com el zinc, ferro, iode, fòsfor, magnesi i calci. Té molta capacitat de captar metalls pesants i toxines, regula les funcions intestinals, estimula el sistema immunitari… Així, doncs, cal valorar-ne el poder depuratiu i regulador intestinal. Es presenta en pols i la posologia és d’una mesura o més en un suc o en un batut.
  4. EPACOR SCIENCE (900 mg d’omega-3): la seva composició es basa en 460 mg d’EPA i 380 mg de DHA. L’omega-3 té moltes indicacions, com regular la funció normal del cor, contribuir al funcionament normal del cervell i de la visió, entre d’altres, però el que més ens interessa en aquestes dates és que ajuda a mantenir un nivell normal de triglicèrids (3 perles/dia) i de la pressió sanguínia (4 perles/dia). No s’ha de superar la ingesta màxima diària de 5 g d’EPA i DHA combinat.
  5. TERREMATRIX: és una argila de montmoril·lonita càlcica que conté més de 60 micro i macrooligoelements naturals que, ara per Nadal, ens interessen per absorbir i eliminar de manera natural metalls pesants com el mercuri, plom, arsènic, cadmi, alumini… No s’infla com altres argiles, però té propietats absorbents i d’adsorció (les substàncies tòxiques, per polaritat, s’adhereixen a la part superficial de l’argila, com les impureses del vi, sidra i de la cervesa). Terrematrix té un pH de 8,3, o sigui que ajuda a retardar l’acidificació. Com que té partícules molt fines, millora molt l’absorció dels tòxics i facilita la funció digestiva. En aquestes dates, el fet de menjar aliments fora dels nostres hàbits i, en general, amb una quantitat de greix superior a l’habitual, pot ser que afecti la pell de determinades persones. Com que estem parlant d’una argila, és perfecta també com a mascareta facial per eliminar impureses de la pell. Una possible  contraindicació és que pot donar restrenyiment amb dosis elevades; per tant es recomana iniciar el tractament amb dosis baixes i anar augmentant. Es presenta tant en pols (es recomanen d’1 a 4 mesures al dia, preferiblement a la nit abans d’anar a dormir) com en comprimits (d’1 a 3 comprimits abans d’anar a dormir o entre menjades).
  6. IMMUN’AGE: complement alimentari que estimula les defenses naturals augmentant el nivell d’interferons i limfòcits. Gràcies al seu mecanisme d’acció millora la depuració hepàtica, disminueix l’estrès oxidatiu eliminant l’excés de radicals lliures i estimulant els enzims antioxidants SOD (superòxid dismutasa) i GPX (glutatió peroxidasa). Immun’Age estimula la producció endògena d’enzims antioxidants. Es presenta en sobres i la posologia varia segons la finalitat que tinguem: si ens interessa neutralitzar els radicals lliure, prendrem d’1 a 3 sobres al dia.
  7. ACTIVE DETOX: complement alimentari que contribueix a desintoxicar el fetge i a protegir les cèl·lules del dany oxidatiu. Té una composició molt completa: Chlorella, cisteïna, glicina, taurina, àcid alfa lipoic, card marià, cúrcuma, resveratrol, licopè, selenimetionia, i zinc. Molts d’aquests ingredients tenen funcions antioxidants, antiinflamatòries, desintoxicants del fetge, hepatoprotectores, d’eliminació de metalls pesants i tòxics ambientals… La posologia va augmentant a mesura passen les setmanes de tractament: la primera setmana cal prendre una càpsula al dia en dejú; durant la segona setmana, una càpsula al dia en dejú i una altra minuts abans del sopar, i durant la tercera setmana, s’ha de fer una presa addicional d’1 càpsula també minuts abans del dinar. Com a màxim podem arribar a 6 càpsules al dia: 2-2-2.
  8. ACTIVE FLORA: durant aquests àpats, molta gent té trastorns intestinals (desequilibri de la flora intestinal). Active Flora conté una barreja de soques bacterianes de gran supervivència intestinal (bifidobacteris, Lactofillus, Lactococcus i Enterococcus), ja que la fórmula les manté vives en el medi àcid de l’estómac, fibres, Saccharomyces boulardi (molt efectiu sobre enzims digestius) i àloe (activitat gastroprotectora per les seves propietats antiinflamatòries a baixes concentracions, disminueix la permeabilitat intestinal). Molts plats poden tenir emmascarats ingredients als quals som intolerants, i l’àloe ens ajuda a regenerar i a desinflamar la mucosa gàstrica. La posologia és de 2 a 4 càpsules al dia durant 7-15 dies entre àpats amb un got d’aigua. Com a dosi de manteniment, cal prendre 2 càpsules al dia.

Complements nutricionals de Salengei

És recomanable prendre Active Flora, perquè tenir una bona flora intestinal ajuda a prevenir l’aparició de molts símptomes, ja siguin relacionats amb el sistema gastrointestinal, i a reforçar les defenses per evitar l’aparició de refredats, per exemple.

Hem d’escoltar el cos: de fet, molts ja sabem quan se’ns posarà malament un aliment, quan tindrem digestions pesades, quan ens pot pujar el colesterol “dolent” i els triglicèrids perquè sempre ens passa quan canviem els hàbits alimentaris. Hem d’anticipar-nos. Per tant, aconsello començar el tractament amb el producte més adequat per preparar i protegir l’organisme de les possibles alteracions a les quals es veurà exposat