El Tritordeum és aquest nou cereal d’alta digestibilitat i produït a casa nostra de forma sostenible que ja podeu trobar a molts forns artesans i establiments especialitzats del país. Aquí podeu trobar-ne el que us queda més a prop.

Però, anem al gra, més enllà que sigui saludable, m’agradarà? Si teniu recança de les noves farines perquè creieu que no aconsegueixen la textura i el sabor típic del blat, traieu-vos-ho del cap: el Tritordeum us conquerirà pel seu color groc-or intens, el seu sabor suau i dolç, amb lleugeres notes de fruita seca, la seva olor amb un pronunciat aroma torrat i la seva molla ferma, resistent i suau.

Ja l’heu provat? La millor manera és que experimenteu a casa!

Necessiteu inspiració? Us proposem una recepta ben fàcil que despertarà els vostres sentits.

Recepta fàcil: pasta fresca amb farina Tritordeum

Fer pasta fresca de Tritordeum no és gens difícil tant amb màquina per fer pasta o amb corró. Fins i tot, ho podeu fer amb nens.

Ingredients

  • 100 g de farina de Tritordeum ecològica (refinada o integral)
  • 1 ou
  • Un polsim de sal
  • OOVE

Procés

  1. Afegir la farina de Tritordeum, l’ou i el polsim de sal en un bol i barrejar fins a obtenir una massa uniforme. Pastar bé en el marbre de la cuina i deixar-la reposar 30 minuts amb un drap damunt. 
    1. SI TENS MÀQUINA PER A FER PASTA FRESCA: Agafar trossos de massa per començar a passar-los per la màquina. Repetir amb diverses passades per després afinar amb un grossor cada vegada més estret. Quan ja tinguem la massa estirada, passar per la màquina per fer la forma desitjada (espaguetis, per exemple) Abans, però, s’aconsella empolvorar amb farina per a que no s’enganxin i deixar-la reposar una estoneta.
    2. AMB CORRÓ: Agafar trossos de massa per començar a aplanar-la ajudant-nos d’un corró de cuina. Repetir vàries vegades fins aconseguir el grossor desitjat. Tallar al gust, donant la forma desitjada.
  2. Bullir la pasta amb abundant aigua durant 4-5 minuts. I cuinar-los al gust.

Descobreix-ne més receptes aquí: http://tritordeum.com/category/recetas/

Més info a: www.masqueuncereal.com