Del Tritordeum ja us n’hem parlat en articles anteriors: aquest nou cereal, traçable des de la llavor i cultivat a casa nostra, és apte per fer pa, postres, pizza o cervesa, i ja el podeu trobar a molts establiments i forns artesans del país.
Avui, però, ens volem fixar en les propietats nutricionals que el converteixen en un nou cereal saludable: sobretot, la seva alta digestibilitat, que el converteixen en una opció també per als que pateixen sensibilitat al gluten no celíaca.
- El seu gluten és més digestible i menys agressiu. Això és degut al fet que té menys gliadines que el blat convencional, unes proteïnes indigestibles del gluten que estan associades amb la celiaquia i la sensibilitat al gluten. Per això, és apte per a persones que pateixen SGNC.
- Conté 10 vegades més luteïna: un pigment antioxidant molt beneficiós per a la salut ocular i la protecció de la pell contra els rajos UV i l’envelliment prematur.
- Té més àcid oleic que el blat: un àcid gras monoinsaturat típic de la dieta mediterrània, molt present a l’oli d’oliva, que redueix el risc de patir malalties cardiovasculars i contribueix a mantenir el pes corporal.
- Elevat contingut en fibra dietètica, que té efectes positius en la salut intestinal i cardiovascular.
- Destaca per posseir minerals essencials – com el coure i zinc- i fructans: uns carbohidrats d’acció prebiòtica que contribueixen a mantenir la flora bacteriana intestinal.
Dr. Francisco Barro, professor d’investigació del CSIC i expert en gluten, està treballant en uns estudis clínics sobre la digestibilitat del Tritordeum que ben aviat publicarà i dels quals us mantindrem informats.
Descobreix-ne més a www.masqueuncereal.com.
descobrir si
toleres
bé el gluten
Et regalem la GUIA GRATUÏTA + RECEPTA per aprendre :
- Quines proves cal fer per descartar la celiaquia.
- Entendre quines alteracions hi ha més enllà de la celiaquia, com ara la intolerància al gluten i l’al·lèrgia al blat.
- Una recepta deliciosa de pa mediterrani sense gluten.