Del Tritordeum ja us n’hem parlat en articles anteriors: aquest nou cereal, traçable des de la llavor i cultivat a casa nostra, és apte per fer pa, postres, pizza o cervesa, i ja el podeu trobar a molts establiments i forns artesans del país.

Avui, però, ens volem fixar en les propietats nutricionals que el converteixen en un nou cereal saludable: sobretot, la seva alta digestibilitat, que el converteixen en una opció també per als que pateixen sensibilitat al gluten no celíaca.

  • El seu gluten és més digestible i menys agressiu. Això és degut a que té menys gliadines que el blat convencional, unes proteïnes indigestibles del gluten que estan associades amb la celiaquia i la sensibilitat al gluten. Per això, és apte per a persones que pateixen SGNC.
  • Conté 10 vegades més luteïna: un pigment antioxidant molt beneficiós per a la salut ocular i la protecció de la pell contra els rajos UV i l’envelliment prematur.
  • Té un major contingut respecte el blat en àcid oleic: un àcid gras monoinsaturat típic de la dieta mediterrània, molt present a l’oli d’oliva, que redueix el risc de patir malalties cardiovasculars i contribueix a mantenir el pes corporal.
  • Elevat contingut en fibra dietètica, que té efectes positius en la salut intestinal i cardiovascular.
  • Destaca per posseir minerals essencials – com el coure i zinc- i fructans: uns carbohidrats d’acció prebiòtica que contribueixen a mantenir la flora bacteriana intestinal.

Dr. Francisco Barro, professor d’investigació del CSIC i expert en gluten, està treballant en uns estudis clínics sobre la digestibilitat del Tritordeum que ben aviat publicarà i dels quals us mantindrem informats.

Descobreix-ne més a www.masqueuncereal.com.

5 claus per
descobrir si toleres
bé el gluten

Et regalem la GUIA GRATUÏTA + RECEPTA per aprendre :

  • Quines proves cal fer per descartar la celiaquia.
  • Entendre quines alteracions hi ha més enllà de la celiaquia, com ara la intolerància al gluten i l’al·lèrgia al blat.
  • Una recepta deliciosa de pa mediterrani sense gluten.
Accepto la política de privacitat