El Tritordeum, fill del blat dur i un ordi silvestre, es cultiva principalment a Espanya i a Itàlia, mitjançant productors locals, seguint una filosofia de respecte. A més a més, és sostenible tant ecològicament com econòmicament; per això és un nou aliment que cal tenir en compte si volem fer una compra responsable.

Per què?

  • Perquè la seva petjada ecològica és menor que la d’altres cereals.
  • Perquè és fort i robust; fet que li confereix la virtut d’adaptar-se a l’actual canvi climàtic i aguantar temperatures extremes al camp, aprofitar millor l’aigua i sobreviure a malalties que afecten habitualment els camps de cereals
  • Perquè treballa amb agricultors locals i no especula: s’estableixen contractes de recompra amb marges fixos i justos per als productors, i s’evita que els preus depenguin de les llotges (com passa amb la resta de cereals).

Si sou dels que consumiu tenint en compte, a més de la relació qualitat-preu, les condicions laborals de l’entorn de producció i les conseqüències mediambientals, ja podeu afegir a la vostra llista el Tritordeum, un cereal “made in Spain” del qual sentireu molt a parlar.

Descobriu-ne més a: www.masqueuncereal.es