Veritas i Masmi volen canviar la forma en què pensem, ens preocupem i parlem de la menstruació. Per això han iniciat el moviment “Visc la regla, soc poderosa” amb el qual volen crear consciència, mostrar que la regla no és vergonyant i destacar aspectes importants que afecten les dones.

Marta León, enginyera química especialitzada en alimentació, nutrició i salut femenina és una de les dones que participa al moviment. Després de molt de temps estudiant els processos químics utilitzats per la indústria va començar a plantejar-se els efectes que podrien tenir en l’organisme ja que no havia trobat cap resposta. “Quan cuidem la nostra salut femenina amb consciència, en realitat, estem realitzant un acte d’amor cap a nosaltres mateixes”.

El moviment pretén que la gent pensi de forma diferent sobre la regla. Se celebra l’empoderament de la menstruació de forma real i es pretén proporcionar una atenció més natural i sostenible durant les regles.

Vivim en una societat que segueix defensant la idea que els cossos que menstruen són desordenats, bruts o impurs.

És hora que canviem tot això. És perjudicial que vivim en una societat que perpetua la idea que parlar sobre la menstruació és vergonyós.

Per una menstruació saludable

Es calcula que una dona pot arribar a utilitzar fins a 20.000 compreses, tampons i protectors diaris durant tota la seva vida fèrtil. D’aquí la importància de saber de quins materials estan fets, tant des del punt de vista de la salut de la dona com de l’impacte que poden tenir en el medi ambient.

La gama de productes d’higiene femenina de Masmi destaca pel seu respecte cap el medi ambient i la salut íntima de la dona. Està formada per compreses, tampons i protectors diaris elaborats amb cotó ecològic certificat i amb materials biodegradables.

Tota la gama, fabricada a les instal·lacions de Cohitech a Balsareny (Barcelona), està certificada ecològica per la ICEA amb l’estàndard GOTS. També compta amb la Certificació Vegana.