01 (1)

És divendres o dissabte a la nit i teniu convidats a casa. Després del vi del sopar, arriben les copes; tothom s’hi apunta mentre contempleu l’escena amb una certa suspicàcia. Potser perquè no us agraden, potser perquè no us convenen per totes les contraindicacions que té l’alcohol o potser perquè senzillament no en voleu, us resistiu a l’oferta. Encara que l’alternativa més simple seria prendre el còctel que us agrada sense afegir-hi alcohol, la combinació de begudes gasoses o de sucs de fruita a base de concentrats, embotellats i carregats de sucre tampoc resulta gaire atractiu. Què feu, llavors? Més enllà de l’aigua, hi ha l’opció de prendre un còctel sa, bo, fàcil de digerir i sense efectes adversos?

Només cal una mica d’imaginació i reconvertir els sucs verds en còctels vegetals carregats de vitamines i de minerals

Sí! Només cal una mica d’imaginació i reconvertir els sucs verds en còctels vegetals carregats de vitamines i de minerals. Cuidant la presentació, amb la barreja de fruites, verdures, tubercles, fruita seca, pell de cítrics, gingebre, cúrcuma, herbes o espècies que us vinguin de gust ben combinades podeu aconseguir copes delicioses, elegants i saníssimes. Serviu els sucs en copes en comptes de gots, i afegiu-hi, per exemple, un tros de fruita natural, unes fulles de menta o una mica de gel i, llestos!

02 (1)

Quines combinacions podem fer?

Hi ha infinitat de combinacions possibles, aptes per a tots els gustos o necessitats. Com sempre, i tal com fem amb els sucs i batuts vegetals, el millor és anar provant i rebutjant o afegint aliments per trobar la nostra combinació estrella.

Per començar, us en proposem algunes:

 • Maduixa, nabiu, api, poma, menta i gingebre.
 • Pastanaga, remolatxa, api, fonoll, llimona i gingebre.
 • Ametlles (activades), taronja, pastanaga, gingebre i safrà.
 • Pinya, pastanaga i cúrcuma.

Quins estris calen?

Extractor de sucs Versapers 4G

Extractor de sucs Versapers 4G

Els mateixos que per al suc verd, és a dir, un bon extractor de sucs, que es diferencia de la liquadora tradicional perquè no extreu el suc mitjançant una fulla a gran velocitat, sinó que ho fa premsant els aliments de manera lenta a fi de conservar el màxim d’enzims i vitamines dels vegetals i evitar que el suc s’oxidi aviat.

Arran de la popularitat dels sucs i batuts verds en els últims anys, els models d’extractors que han aparegut en el mercat s’han multiplicat, amb preus i amb qualitats molt diferents que acaben confonent el comprador. Però, recapitulem, com és l’extractor de sucs ideal?

 • D’extracció lenta, que funcioni a poques revolucions, que no escalfi per fricció i faci perdre el mínim de fitonutrients.
 • Amb filtre fi i amb filtre gros, per poder triar si conservem més o menys polpa.
 • Fet amb materials segurs, saludables, sense tòxics ni BPA.
 • Amb una bona relació qualitat/preu.
 • Amb una bona garantia d’ús.
 • Amb un disseny optimitzat per obtenir el màxim rendiment, que deixi la polpa ben seca.
 • Amb un motor potent que no s’aturi amb aliments durs.

El nou extractor de sucs, Cold Press, Versapers 4G

Versapers, la marca holandesa que va introduir per primer cop els extractors de sucs verticals a Espanya, treu una versió nova del seu extractor: el Versapers 4G. Aquest últim model té un motor d’inducció potent i silenciós que funciona a només 43 rpm (amb una garantia de deu anys) i ofereix una seguretat màxima, ja que totes les parts que entren en contacte amb el suc no tenen BPA. Amb un disseny nou del capçal i un nou corró de doble hèlice, optimitza el sistema de premsat i permet obtenir sucs més homogenis i extreure millor la polpa.

Conasi distribueix en exclusiva Versapers a Espanya; podreu trobar els nous extractors de sucs a www.conasi.eu i a botigues especialitzades. A més, del 5 al 8 de maig els podreu veure en funcionament a Biocultura, al Palau Sant Jordi de Barcelona (estand 64).

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.

  @marta_coor