5/10 Gaspatxo-llimacoco

Recepta i fotografia de la Cristina Arroyo

Ingredients (per a 3-4 racions)

  • 2 tomàquets de pera
  • 8 tomàquets en branca
  • 10 tomàquets xerri
  • 1 cogombre pelat i sense llavors
  • 1 pebrot vermell rostit sense llavors
  • 1 tija d’api
  • ¼ de bitxo vermell
  • 2 grans d’all
  • 1 suc de llima
  • Llet de coco
  • 1 grapat de cibulet fresc
  • 1 grapat de fulles fresques d’estragó (reserveu-ne alguna per decorar)
  • 1 c.s. d’oli d’oliva
  • Una mica de sal marina
  • Un polsim de pebre blanc

Elaboració

  1. Tritureu lleugerament els tomàquets a la batedora. Afegiu-hi el cogombre, el pebrot, l’api i els alls trossejats, el bitxo, la sal i el pebre i torneu a triturar. Afegiu-hi el suc de llima, el cibulet i l’estragó i tritureu uns segons més fins a obtenir la textura desitjada; tasteu-ho i corregiu de sal si cal. Serviu i afegiu-hi un rajolí de llet de coco i decoreu amb fulles d’estragó.
  2. Entrebancs: trossets de verdures fresques per donar un toc cruixent com api, ceba tendra, carbassó, pebrot, cogombre, raves, germinats, poma… o fins i tot un ou cuit picat.

5 claus per
descobrir si toleres
bé el gluten

Et regalem la GUIA GRATUÏTA + RECEPTA per aprendre :

  • Quines proves cal fer per descartar la celiaquia.
  • Entendre quines alteracions hi ha més enllà de la celiaquia, com ara la intolerància al gluten i l’al·lèrgia al blat.
  • Una recepta deliciosa de pa mediterrani sense gluten.
Accepto la política de privacitat

Gina Estapé
Gina Estapé

Dietista-nutricionista i creadora de l'Instagram i el blog My Healthy Bites.

    @myhealthybites