Cafè de màquina

  1. Per què gairebé l’única alternativa a la llet de vaca és la beguda de soja, si s’ha demostrat que no és tan saludable com semblava? Posats a fer inversió en llets vegetals, n’hi ha de millors, com la de civada.  
  2. Per què hi ha tanta varietat en plats i postres i a l’hora de les infusions només hi ha menta? Estic segura que hi ha molta demanda d’infusions i roibos. Cada cop volem més infusions digestives i/o carminatives.
  3. Per què a la llista de postres, si hi ha fruita, és macedònia, pinya o meló i prou? I per què la fruita del menú de molts bars és tan dolenta? Demanem fruita i verdura de qualitat com a opció real al menú. El gran debat és si hi hauria demanda, però, com amb la televisió, al final prenem els continguts que ens donen; també en prendríem d’altres si ens els ofereixen i ens inspiren.
  4. Per què només tenen sucs envasats i el de taronja és l’únic suc que fan al moment? Els envasats sovint són de poca qualitat i van plens de sucres i additius. Un batut de poma i pastanaga és molt millor que un refresc amb gas.
  5. Per què l’únic endolcidor que tenen a disposició del client, a banda del blanc, és el sucre tenyit que diuen que és de canya però que es veu cristal·lí i refinat com l’altre? I com és que n’hi ha que encara serveixen sacarina? Podem tenir sucre integral de canya autèntic, el de rapadura o panela, o fulles d’estèvia o una mica de mel.
  6. Per als mesos de calor, el millor refresc és prendre aigua amb glaçons, llimona i menta. Al costat de casa meva en preparen amb gingebre. Entre els turistes hi ha una demanda massiva, però nosaltres continuem amb la tònica.
  7. Per què els bars no ofereixen cafè ecològic? Puc entendre que sigui un pèl més car, però seria molt positiu deixar que el consumidor triï si el vol eco o no. Alguns ja ho fan, ho sé; però pocs.
  8. Per què té tant bona fama el vinagre de Mòdena si va carregat de sucre i elimina el gust de la resta d’aliments? Ara que, per normativa, ja se serveix oli d’oliva verge extra envasat, podríem fer una campanya a favor del vinagre de vi, normal i corrent, sense pasteuritzar i encara millor si és vinagre de poma.
  9. Per què no hi ha més pa integral i com Déu mana per fer els entrepans i es recorre al pa blanc, que té més glucosa fins i tot que un terròs de sucre?
  10. I per què els menús infantils són només plats de pasta, patates fregides, croquetes i escalopes si els nostres fills poden i han de menjar el mateix que nosaltres? Encara diria més: perquè existeixen els menús infantils?

*Deixa les teves reclamacions o comentaris i ajudem a millorar el sector de la restauració.

Núria Coll
Núria Coll

Directora d'Etselquemenges.cat, Soycomocomo.es, la Consulta nutricional d'Etselquemenges.
Creadora del Cómo Como Festival

  @nurcoll   @nuriacoll