- Per què gairebé l’única alternativa a la llet de vaca és la beguda de soja, si s’ha demostrat que no és tan saludable com semblava? Posats a fer inversió en llets vegetals, n’hi ha de millors, com la de civada.
- Per què hi ha tanta varietat en plats i postres i a l’hora de les infusions només hi ha menta? Estic segura que hi ha molta demanda d’infusions i roibos. Cada cop volem més infusions digestives i/o carminatives.
- Per què a la llista de postres, si hi ha fruita, és macedònia, pinya o meló i prou? I per què la fruita del menú de molts bars és tan dolenta? Demanem fruita i verdura de qualitat com a opció real al menú. El gran debat és si hi hauria demanda, però, com amb la televisió, al final prenem els continguts que ens donen; també en prendríem d’altres si ens els ofereixen i ens inspiren.
- Per què només tenen sucs envasats i el de taronja és l’únic suc que fan al moment? Els envasats sovint són de poca qualitat i van plens de sucres i additius. Un batut de poma i pastanaga és molt millor que un refresc amb gas.
- Per què l’únic endolcidor que tenen a disposició del client, a banda del blanc, és el sucre tenyit que diuen que és de canya però que es veu cristal·lí i refinat com l’altre? I com és que n’hi ha que encara serveixen sacarina? Podem tenir sucre integral de canya autèntic, el de rapadura o panela, o fulles d’estèvia o una mica de mel.
- Per als mesos de calor, el millor refresc és prendre aigua amb glaçons, llimona i menta. Al costat de casa meva en preparen amb gingebre. Entre els turistes hi ha una demanda massiva, però nosaltres continuem amb la tònica.
- Per què els bars no ofereixen cafè ecològic? Puc entendre que sigui un pèl més car, però seria molt positiu deixar que el consumidor triï si el vol eco o no. Alguns ja ho fan, ho sé; però pocs.
- Per què té tant bona fama el vinagre de Mòdena si va carregat de sucre i elimina el gust de la resta d’aliments? Ara que, per normativa, ja se serveix oli d’oliva verge extra envasat, podríem fer una campanya a favor del vinagre de vi, normal i corrent, sense pasteuritzar i encara millor si és vinagre de poma.
- Per què no hi ha més pa integral i com Déu mana per fer els entrepans i es recorre al pa blanc, que té més glucosa fins i tot que un terròs de sucre?
- I per què els menús infantils són només plats de pasta, patates fregides, croquetes i escalopes si els nostres fills poden i han de menjar el mateix que nosaltres? Encara diria més: perquè existeixen els menús infantils?
*Deixa les teves reclamacions o comentaris i ajudem a millorar el sector de la restauració.