Mentre proliferen mil i una dietes, sobretot en aquesta època de l’any, tenim a l’abast aliments ideals per cremar greixos. Aquests en són alguns, segons el nutricionista Marc Vergés. Ara bé, cal recordar que una dieta per cremar greixos cal completar-la amb exercici aeròbic, d’una durada superior als 40 minuts. Caminar, per exemple, és una bona opció.

  1. Quinoa. És un dels anomenats superaliments perquè té un contingut alt en proteïnes. “És un pseudocereal, perquè no té tants hidrats de carboni com els cereals, malgrat que és comparable amb els llegums per les proteïnes que conté”. Es cuina com l’arròs. Contingut alt en fibra.
  2. Pebre de Caiena i gingebre. Augmenten la termogènesi, és a dir el termòstat corporal, de manera que si es prenen amb el menjar, es cremen més calories. A més, són depuratius i augmenten la producció de moc intestinal, “necessari per tenir una bona salut digestiva”. Atenció amb el gingebre! Val més no prendre’n en infusió abans d’anar a dormir, perquè podria fer que ens costés adormir-nos.
  3. Síndria i meló. Molt recomanables a l’estiu, tant en forma de sopes fredes amb llet vegetal, com de postres. “Perquè siguin eficaces per aprimar, s’han de prendre abans dels àpats principals o entre hores”, perquè tenen un contingut alt en aigua, i, per tant, produeixen sensació de sacietat i fan consumir menys quantitat de menjar.
  4. Civada. Un altre dels aliments complets. Es pot fer servir per fer cremes i salses com a substitut de les nates d’origen animal. A més, és rica en hidrats de carboni complexos, proteïnes i, sobretot, fibra. També redueix el colesterol.
  5. Cereals de grans sencers. “Són imprescindibles per no produir pics de glucosa en sang i per saciar-nos amb més intensitat”. Rics en fibra, vitamina E, zinc o magnesi.
  6. Sopes. Si estan fetes amb verdures com la ceba, el porro, la col o la pastanaga, són saciants, i, a més, poc calòriques. Sobretot a l’hora dels sopars, perquè “ens omplen l’estómac i així podem sentir-nos més plens amb molt poques calories”. Si es volen preparar sopes que cremin greixos, cal afegir-hi fonoll fresc ratllat.
  7. Peres i pomes. Igual que la síndria i el meló, són eficaces si es prenen abans dels àpats principals o entre hores. Són riques en aigua. La poma és diürètica i aporta fibra, mentre que la pera té un contingut alt en calci, ferro i potassi.
  8. Nous. Gràcies a l’omega-3 que contenen, ajuden a millorar obesitats causades per desordres hormonals. Són riques en vitamina E, proteïnes d’origen vegetal i fibra.
  9. Aranja. Té una aportació calòrica molt baixa, ajuda a desespessir la sang, i, per tant, millora la circulació. Es pot incloure en amanides o en un batut natural.
  10. Te verd. Redueix la capacitat d’absorbir els greixos dels aliments i estimula també la crema de greix. Es pot combinar amb el te bancha, que no té teïna, si hi ha problemes d’ansietat o d’insomni. Perquè sigui eficaç, cal beure’n un litre al dia. També es pot prendre en forma de càpsules als àpats.

Trinitat Gilbert
Trinitat Gilbert

Periodista

  @trinigilbert   @trinigilbert