A Catalunya s’estima que hi ha 600.000 persones amb diabetis; és a dir el 8,1% de la població. Segons dades de l’Enquesta de Salut de Catalunya (ESCA) del 2016, la diabetis afecta el 8,1% de la població i aquesta estadística inclou joves a partir de quinze anys (8% homes i 8,2% dones) i dones, moltes de les quals estan embarassades. La campanya de l’OMS s’adreça aquest any en concret a la dona, ja que sovint és diagnosticada de diabetis tipus 2 després de passar per un embaràs en què no ha planificat els riscos i no ha cuidat el seu estil de vida i acaba desenvolupant una diabetis crònica.

Amb motiu del Dia Mundial de la Diabetis, Etselquemenges ofereix gratuïtament un menú per a diabètics tipus 2, persones amb els nivells de glucosa elevada i població en general. El menú, supervisat per la dietista del nostre equip Gina Estapé, és una proposta d’esmorzars, dinars, berenars i sopars de dilluns a diumenge, que permet triar combinacions amb baixa càrrega glucèmica per tal d’haver-se d’administrar el mínim d’insulina possible en cas de necessitar-ho. A banda, el menú també proposa aliments que ajuden a reduir i regular el sucre en sang com, per exemple, els rics en crom.

La dietista Gina Estapé forma part del nostre equip de La Consulta d’Etselquemenges i passa visita cada dimecres a la tarda. Les causes principals de l’aparició de la diabetis tipus 2 són una dieta inadequada i la manca d’exercici físic i el tractament més eficaç per evitar-la o tractar-la és mantenir una dieta equilibrada i saludable, fer exercici regularment i incorporar vitamina C i E a la dieta, nabius, canyella o te verd, entre d’altres, com a bons antioxidants, perquè ens protegiran les membranes cel·lulars i disminuirem la glucosa en sang. El més important, però, és reduir els sucres i processats, tan presents en el nostre dia a dia. Hem de moderar la ingesta diària de sucre, ja que a la llarga podem alterar la funció d’algun òrgan, com el pàncrees, i acabar tenint problemes per metabolitzar el sucre, cosa que pot fer que s’acumuli en sang o en orina. Les complicacions més habituals que se’n deriven són malalties circulatòries, cardiovasculars i renals.

A Etselquemenges tenim una croada perquè la població, en la mesura que pugui, deixi de consumir  quantitats tan elevades de sucre com ara i per això proposem el repte d’estar quinze dies sense sucre amb una formació a distància en què us donem totes les eines i suport que necessitareu amb un menú i unes pautes claríssimes per fer-ho possible.

Aprofiteu la nova campanya del “Repte sense sucre”, que des d’avui té un descompte del 33%. Aplica el codi 2017SENSE i fes el repte per 9’95 euros i a 7’95 si ets soci d’Etselquemenges.