A Catalunya s’estima que hi ha 600.000 persones amb diabetis; és a dir el 8,1% de la població. Segons dades de l’Enquesta de Salut de Catalunya (ESCA) del 2016, la diabetis afecta el 8,1% de la població i aquesta estadística inclou joves a partir de quinze anys (8% homes i 8,2% dones) i dones, moltes de les quals estan embarassades. La campanya de l’OMS s’adreça aquest any en concret a la dona, ja que sovint és diagnosticada de diabetis tipus 2 després de passar per un embaràs en què no ha planificat els riscos i no ha cuidat el seu estil de vida i acaba desenvolupant una diabetis crònica.

Amb motiu del Dia Mundial de la Diabetis, Etselquemenges ofereix gratuïtament un menú per a diabètics tipus 2, persones amb els nivells de glucosa elevada i població en general. El menú, supervisat per la dietista del nostre equip Gina Estapé, és una proposta d’esmorzars, dinars, berenars i sopars de dilluns a diumenge, que permet triar combinacions amb baixa càrrega glucèmica per tal d’haver-se d’administrar el mínim d’insulina possible en cas de necessitar-ho. A banda, el menú també proposa aliments que ajuden a reduir i regular el sucre en sang com, per exemple, els rics en crom.

Descarrega’t gratis el menú només durant el dia d’avui

La dietista Gina Estapé forma part del nostre equip de La Consulta d’Etselquemenges i passa visita cada dimecres a la tarda. Les causes principals de l’aparició de la diabetis tipus 2 són una dieta inadequada i la manca d’exercici físic i el tractament més eficaç per evitar-la o tractar-la és mantenir una dieta equilibrada i saludable, fer exercici regularment i incorporar vitamina C i E a la dieta, nabius, canyella o te verd, entre d’altres, com a bons antioxidants, perquè ens protegiran les membranes cel·lulars i disminuirem la glucosa en sang. El més important, però, és reduir els sucres i processats, tan presents en el nostre dia a dia. Hem de moderar la ingesta diària de sucre, ja que a la llarga podem alterar la funció d’algun òrgan, com el pàncrees, i acabar tenint problemes per metabolitzar el sucre, cosa que pot fer que s’acumuli en sang o en orina. Les complicacions més habituals que se’n deriven són malalties circulatòries, cardiovasculars i renals.

A Etselquemenges tenim una croada perquè la població, en la mesura que pugui, deixi de consumir  quantitats tan elevades de sucre com ara i per això proposem el repte d’estar quinze dies sense sucre amb una formació a distància en què us donem totes les eines i suport que necessitareu amb un menú i unes pautes claríssimes per fer-ho possible.

Aprofiteu la nova campanya del “Repte sense sucre”, que des d’avui té un descompte del 33%. Aplica el codi 2017SENSE i fes el repte per 9’95 euros i a 7’95 si ets soci d’Etselquemenges.