L’IFPS Roger de Llúria és l’únic Institut de tot l’Estat espanyol que ofereix el Cicle Formatiu de Dietètica amb enfocament naturista i ecològic. Són estudis superiors oficials, homologats pel Departament d’Ensenyament, harmonitzats amb les bases de la Naturopatia i de la Salut Integrativa. Dins el pla d’estudis s’inclou Cuina terapèutica (amb David Olivé), Fitoteràpia (amb Susanna Arjalaguer) i Complementació nutricional  (amb Marc Vergés) com a crèdits propis. Les assignatures troncals d’Alimentació equilibrada i Dietoteràpia tenen la doble visió, la convencional i la integrativa. La part naturista l’imparteixen Montse Reus i Núria Guiu  i Marc Vergés, respectivament, que compten amb una dilatada formació i pràctica clínica.

El cicle consta de 2.000 hores i hi ha dos torns: matí (de 8 a 14.20.h) i tarda (de 15 a 21.20h). Dins les 2.000 hores, hi ha 400 hores de pràctiques a triar entre un ampli llistat de centres concertats: des d’herbodietètiques, farmàcies, menjadors escolars, restaurants healthy, mitjans especialitzats (entre ells, el portal Etselquemenges) o pràctica clínica en consultes privades amb Nutricionistes.

Pels que necessiten més flexibilitat d’horaris o són de fora i no poden anar a l’Institut, el Cicle de Dietètica també es pot cursar online a través del portal LinkiaFP. El funcionament és per semestres i tota la formació és online, excepte Microbiologia i Control Alimentari que són crèdits semipresencials (en torn de cap de setmana) ja que hi ha hores de pràctiques a laboratori. Al finalitzar els estudis, es té igualment el títol de Dietista expedit per l’Institut Roger de Llúria.

El Cicle de Dietètica es pot complementar amb el estudis de Naturopatia Nutricional. És una formació oberta amb 300 hores de matèries troncals obligatòries i un ampli llistat d’assignatures a escollir fins a arribar a un total de 1.000 hores. A tall d’exemple, entre les matèries optatives hi ha: Tractaments Naturals i Remeis Naturals, Flors de Bach, Oligoteràpia Catalítica, Nutrició Esportiva (amb Edgar Barrionuevo), Cosmètica Natural, Embaràs i criança saludable (amb Yolanda García), Massatge o Ventoses. Amb la voluntat d’oferir la màxima oferta i estar al dia de les noves tendències, es van afegint noves matèries durant el curs escolar. Assenyalar també que hi ha assignatures que es poden cursar amb la modalitat online: Fitoteràpia, Embaràs i criança saludable o Nutrició esportiva, entre d’altres, i  les novetats per enguany: Fisiopatologia i Homeopatia (Dra. Anna Armengol). Podeu demanar més informació a cursos.online@rogerdelauria.com.

La gran avantatge és que venint del cicle de Dietètica ja es tenen pràcticament la meitat d’hores convalidades (entre troncals i optatives). A banda de cursar les troncals restants pròpies de Naturopatia, es tracta que cada alumne triï les assignatures optatives que més li interessin per a desenvolupar el seu futur professional a l’àmbit de la Salut Integrativa.

Cal destacar que totes les assignatures optatives es poden cursar com a monogràfics independents sense haver d’estudiar Naturopatia.

Més informació:
IFPS Roger de Llúria
formaciosalut@rogerdelauria.com
93 217 10 46