A la porta de les escoles, al centre cívic, a la classe de música i a la feina, parlo molt sovint amb mares. La Susanna, una mare de la classe de ioga amb nadons explicava l’altre dia a la Maite que fa uns dies va anar a una festa de principi de curs a la classe i que una mare, com que encara feia calor, va portar gelats. Però, la Susanna, escandalitzada, deia: “No eren gelats artesans, nena! Eren màgnums! I els nens de classe tenen només un any o, com a molt, un any i mig!”. I la Maite va respondre: “El meu fill en menja, nena. Tampoc n’hi ha per tant!

piruletes-platanVivim en una societat amb realitats diferents que es troben de cara a la porta de l’escola. En Pere i l’Ivan són molt amics i sempre els veig sortir plegats de l’escola de grans que hi ha al davant de l’escola bressol on va la meva filla. En Pere sempre berena una poma: se la menja a queixalades. Li encanta i sempre penso que li permet descarregar emocions perquè la mossega amb molta energia. L’Ivan sempre berena una bossa de conguitos. I la imatge em xoca dia rere dia, perquè cap dels dos vol el que menja l’altre, i són dos molt bons amics que berenen propostes extraordinàriament diferents.

Les festes infantils són un tema estrella pel que fa a l’alimentació, perquè a mida que els fills creixen, reben més invitacions per a festes d’aniversari, i en moltes s’opta per obrir bosses de patates fregides, caixes de dònuts, refrescos plens de sucres i excitants i bols i més bols de la reina de les festes: les llaminadures. En canvi, els pastissos em semblen el menys greu de les festes. És evident que podem menjar un tall de pastís de xocolata i fer una excepció. I tant. La qüestió no és aquesta. No sé si m’explico.

L’e-book proposa crispetes, piruletes i pizzes sanes

Estic segura que si molts pares sabessin que hi ha una alternativa sana, ràpida i bona als ganxitos, la triarien. Al final es fan “festes de bossa” perquè no tenim temps, i el poc que tenim el dediquem a anar corrents a comprar globus i serpentines. Aquest ha estat el repte del llibre electrònic Festes infantils, de la Pilar Rodrigáñez i la Gina Estapé: proposar receptes sanes, ràpides i sobretot bones perquè cap nen trobi a faltar cap bossa a les festes. Les receptes dolces inclouen xocolata, però sobretot s’endolceix amb aliments com els dàtils o el plàtan. Entre les salades hi ha pizzes amb tomàquet i formatge, sí! No es tracta de donar menjar avorrit als nens. Però si els acostumem el paladar a menjar menjar amb gust però sa, després evitarem molts problemes. No costa tant, de debò.festes-collage-2

Etselquemenges, amb la seva voluntat sempre transformadora, vol posar un granet de sorra per canviar les festes infantils amb un e-book amb vint receptes dolces, salades, pastissos i begudes que us sorprendrà!

La idea és que, com una taca d’oli, vosaltres pugueu fer aquestes receptes i encomaneu a pares i mares perquè també ho facin. Volem anar a les festes tranquils i no haver d’atipar-los de fruita abans de sortir perquè hi arribin amb menys gana.

Quin sentit té que ens preocupem tant per l’ensenyament dels fills, ens passem dos mesos anant a portes obertes per trobar l’escola perfecta, que potenciarà les habilitats del nen, que treballa per projectes o d’una manera viva o lliure, i en canvi que no ens esforcem gens un cop seuen a taula en un fet tan essencial com és triar i cuinar els aliments que mengem cinc cops al dia i que ens poden nodrir o posar malalts?

El millor regal: fes que les properes espelmes que bufi el teu fill siguin amb aquests aliments i cuina’ls amb tot l’amor del món.

Clica aquí per tenir més informació sobre el llibre electrònic.

A més, hem organitzat un taller per aprendre a cuinar algunes de les receptes. Els alumnes del taller rebran l’e-book gratis. Més informació del taller aquí. 

Confinats
sense processats

Et regalem
l'ebook BERENARS SANS
amb el qual:

  • Aprendràs 20 receptes dolces i salades per a petits i grans.
  • Cuinaràs magdalenes, galetes, pans i coquetes sense sucre amb els nens.
  • Aprofitaràs la situació actual per millorar la teva alimentació i la dels teus.
Accepto la política de privacitat

Núria Coll
Núria Coll

Directora d'Etselquemenges.cat, Soycomocomo.es, la Consulta nutricional d'Etselquemenges.
Creadora del Cómo Como Festival

  @nurcoll   @nuriacoll