Què és el quefir de coco?

El quefir de coco és una beguda fermentada feta d’aigua de coco fresca, o envasada crua, sense haver estat escalfada. Als beneficis que ja coneixem del quefir de llet tradicional, se li sumen els de l’aigua de coco fresca, rica en electròlits hidratants i altres vitamines i sals minerals beneficioses.

El que és màgic del quefir de coco és que el procés de fermentació transforma el sucre contingut a l’aigua de coco en bacteris làctics (probiòtics).

Heus aquí algunes de les raons per les quals hauries de consumir quefir d’aigua de coco de manera regular:

És hidratant

El quefir d’aigua de coco fresca conté minerals vitals que hidraten el cos en el terreny cel·lular, com el potassi, el sodi, els clorurs, el calci i el magnesi.

S’ha constatat mitjançant diverses investigacions que l’aigua de coco fresca és estèril, la qual cosa significa que la podem afegir al torrent sanguini sense causar cap dany. Hi ha fins i tot històries de soldats ferits durant la guerra del Vietnam a qui se’ls va fer transfusions de plasma d’emergència amb aigua de coco, i això és possible perquè el perfil mineral trobat a l’aigua de coco és molt similar al del plasma humà. Tot això fa de l’aigua de coco un aliment increïble per a una hidratació òptima.

És bo per als ronyons

Els alts nivells de potassi a l’aigua de coco fresca la fan efectiva per al tractament de càlculs renals. Els càlculs renals són tan sols un símptoma del funcionament inadequat dels ronyons. Per funcionar adequadament, els ronyons necessiten potassi.

Els ronyons fan anar els fluids al cos, per tant, són un factor determinant pel que fa a mantenir-nos ben hidratats. La hidratació adequada de l’organisme té a veure amb gairebé totes les seves funcions fisiològiques. Per exemple, la diarrea és sovint el resultat de la deshidratació i d’una mala funció renal.

S’ha vist que l’aigua de coco millora quadres de diarrea en nens en nodrir els ronyons i hidratar adequadament el cos.

És bo per a la salut cardíaca

S’ha observat que l’aigua de coco pot ser efectiva en la prevenció d’atacs cardíacs i en el manteniment d’una tensió sanguínia saludable.

Et protegeix de bacteris nocius

Hi ha més de set soques diferents de bacteris beneficiosos i llevat en el quefir de coco (si utilitzes un ferment base). Aquests bacteris beneficiosos i el llevat equilibren els bacteris del cos, i impedeixen el desenvolupament excessiu de patògens, bacteris dolents i llevats oportunistes.

Redueix l’ansietat per menjar

El sabor lleugerament àcid, els minerals hidratants i els bacteris probiòtics del quefir de coco el converteixen en un gran remei per a les ànsies de menjar, en particular, les ànsies de dolç.

També hi ha investigacions sobre la connexió entre el desequilibri de la flora intestinal i la dependència de l’alcohol. Amb una desintoxicació adequada i reparació de l’equilibri intestinal, els subjectes d’aquests estudis van ser capaços de superar una dependència alcohòlica.

Això suggereix que un intestí poblat per bacteris beneficiosos pot inhibir certes ànsies. El consum de quefir de coco és una forma d’aportar a l’intestí una gran quantitat de probiòtics que desintoxiquen i curen.

Font: http://www.mindbodygreen.com/0-21276/coconut-kefir-what-it-is-why-you-should-be-drinking-more-of-it.html

Enllaços útils:

 

soledadSoledad Etchemendy

Traductora i redactora