L'ABC

Inici / L'ABC 23 de gener 2017 per Mireia Galtés Villarino

Rawnola de fruits secs i xips de coco

El musli, la granola i la rawnola són combinacions molt semblants, l'únic que canvia és la manera en què es fan i la imaginació de cadascú. En les tres combinacions hi ha fruits secs, una opció genial per completar qualsevol esmorzar.

Rawnola (sense forn, crua)

A diferència del musli, que és la barreja de fruits secs, panses i altres ingredients al gust, i la granola, combinació que s’acostuma a fer amb forn, la rawnola es fa sense forn i amb ingredients crus, d’aquí el seu nom (raw vol dir ‘cru’).

És una barreja que, amb poca quantitat, ja és molt nutritiva i cruixent. Es fa en deu minuts i dura de tres a quatre dies. Només cal una batedora o robot de cuina per triturar i les mans per donar forma. L’ingredient estrella són els dàtils, però també es pot fer amb panses o altres fruites dessecades com les figues, que donen la consistència enganxosa per poder aglutinar tots els ingredients.

Fruits secs i xips de coco, els reis de la barreja

És molt interessant incorporar fruits secs als esmorzars, ja que són una font genial tant de greixos saludables com de proteïnes. Igual que les xips de coco i les llavors de carabassa, són molt rics en greixos saludables. Així, ens proporcionaran en poca quantitat una alta dosi de nutrients que ens mantindran tips durant més temps i obtindrem energia regulada durant tot el matí.

Els dàtils també són els reis de la festa. Els més gustosos són els Medjool, però n’hi ha d’altres classes. Si no teniu dàtils, hi podeu posar un grapat de panses o altres fruites dessecades, com les figues. Tots aquests ingredients són una bona font de carbohidrats, ja que, alhora que ens donen energia en forma de glucosa, ens proporcionen altres nutrients molt interessants.

Rawnola de fruits secs i xips de coco

  • 1 grapat d’ametlles
  • 1 grapat de nous
  • 2 dàtils Medjool
  • 1 grapat de xips de coco
  • 2 c.s. de llavors de carbassa
  • Farina d’ametlles o ratlladura de coco (opcional)
  1. Deixeu en remull durant tota la nit o unes 4 h el grapat d’ametlles per eliminar els antinutrients i absorbir al màxim els nutrients. Escorreu-les i reserveu-les.
  2. Tritureu en una batedora o robot de cuina els dàtils amb 1/2 grapat d’ametlles fins a obtenir una massa enganxosa. Si queda massa enganxosa, afegiu-hi una mica d’aigua sense passar-vos.
  3. Després, incorporeu les nous i la resta d’ametlles trossejades i barregeu amb una espàtula fins que es mescli tot.
  4. Incorporeu les xips de coco i les llavors, i barregeu-ho tot. Li donaran un toc cruixent i faran que la massa sigui més compacta. Si us heu passat amb l’aigua, afegiu-hi farina d’ametlles o coco ratllat.
  5. Feu boletes amb les mans i guardeu en un pot hermètic.

Ja teniu la base de qualsevol tipus d’esmorzar o snack saludable que us durarà entre tres i quatre dies. Perfecte per decorar i acabar de completar un smoothie bowl o un púding de chía.

 

 

Mireia Galtés Villarino

Mireia Galtés Villarino
Graduada en Publicitat i relacions públiques, Dietista i bloguer a Lemon’s Secrets.
mireiagaltes@gmail.com

amunt