El Banc dels Aliments organitza la cinquena edició d’un cap de setmana destinat a recaptar queviures com oli, llet, llegums o conserves de peix per distribuir-los a les persones més necessitades de casa nostra. L’acció es durà a terme simultàniament en més de mil punts de recollida escampats per tot el territori català.

Gran Recapte 2012

Gran Recapte 2012

Actualment, es calcula que un 20% de les persones que viuen a Catalunya ho fan en situació de pobresa. Moltes, com ara famílies, persones de la tercera edat o parelles joves, no tenen recursos per poder fer més d’un àpat al dia. La situació, agreujada pel context de crisi econòmica, ratlla l’alarma social a més de posar en risc

l’estat de salut de tots els que la pateixen i que no tenen accés a cobrir necessitats bàsiques com ara l’habitatge o una alimentació correcta.

Davant d’aquest context crític, el Banc dels Aliments posa en marxa la cinquena edició del Gran Recapte d’Aliments, una acció que vol recollir el màxim d’aliments possibles per poder-los fer arribar a les persones que viuen en condicions de pobresa i d’exclusió

social.

Divendres 29 i dissabte 30, 15.000 voluntaris a peu de mercats i supermercats i repartits per centenars de municipis de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, recaptaran tots els aliments que els consumidors els ofereixin. Els aliments més adequats per oferir al Gran Recapte són tots els que es puguin conservar a temperatura ambient durant uns mesos i que es presentin en un envàs segur, com ara ampolles d’oli, brics de llet, cereals, llegums o conserves de peix.

En l’edició de l’any passat, el Gran Recapte va recollir un total de 2.727.000 quilos d’aliments. Basant-se en l’èxit de les edicions anteriors, aquest any el Banc dels Aliments es marca la fita dels 3.000.000 quilos. Els ajudem a aconseguir-ho?

 

Explica’ns la teva activitat

Si organitzeu fires, mercats, tallers, cursos, seminaris, xerrades o qualsevol activitat vinculada amb el món bio i saludable, poseu-vos en contacte amb nosaltres i l’afegirem a l’agenda que publiquem cada divendres. Promocioneu-vos i ajudeu-nos a ser presents a totes les comarques! Escriviu-nos a mcosta@etselquemenges.cat

 

 

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.

  @marta_coor