Des del dilluns 28 d’abril i fins al diumenge 11 de maig, tretze restaurants de primera categoria oferiran tretze plats únics elaborats amb cereals ecològics. Aquest any, la ruta amplia la llista de locals i suma els reconeguts Hisop, Tòpik, Barraca i Cafè Blue Project.

ruta2

Durant quinze dies, Etselquemenges i l’empresa de productes biològics Biocop es disposen a divulgar les bondats incomptables dels cereals ecològics amb una oferta única: tretze plats diferents elaborats amb arròs, civada, quinoa, mill, cuscús i polenta (sèmola de blat) que serviran diversos restaurants de primera línia de Barcelona.

A El Gat Blau, el Gut, l’Hàbaluc, l’Hisop, L’Hortet, el Miquetes Màgiques, el Mordisco, el Nonono, el Semproniana i el Teresa Carles, s’hi sumaran aquest any l’Hisop (reconegut amb una estrella Michelin), el Tòpik (dels més ben valorats pel que fa a la relació qualitat-preu), el Barraca (el nou projecte del gran xef Xavier Pellicer) i el Cafè Blue Project

(liderat pel vegetarià Javier Medvedovsky). Cadascun oferirà un nou plat de cereals de Biocop, entre 4,5 i 20 euros, que es podrà combinar amb altres plats de la carta de cada restaurant.

ruta1

Algunes de les delícies que podreu tastar a la Segona ruta del cereal bio: nyoquis de polenta amb pesto d’espinacs, ametlles i tomàquets secs (El Gat Blau), arròs integral i salvatge de seitan o tofu (opció celíacs), xiitake i xips de carxofa (Gut), hamburguesa de civada amb remolatxa (Teresa Carles) o de quinoa amb salsa de rave (Mordisco), blanqueta d’ànec mut del Penedès confitat ambo li de cúrcuma amb cuscús i verdures (Nonono), timbal de mill I coco amb verdures (Semproniana), etc.

Participar a la ruta, té premi

Una de les novetats principals d’aquest any és que participar a la ruta té premis directes. El comensal ha de fotografiar el tiquet del restaurant on hagi tastat el plat de la ruta i enviar la foto a info@larutadelcerealbio.cat i :

  • El farem soci d’Etselquemenges gratis durant 6 mesos.
  • Entrarà en el sorteig de 4 vals gratuïts de Biocop per valor de 500 euros.

Als restaurants també us segellaran el tiquet amb el tampó de la ruta, que us servirà, a Biocultura, per accedir gratis a la fira els dies 8,9,10 o 11 de maig.

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.

  @marta_coor