Aquest dissabte, 8 de setembre, el Centre Cívic La Fàbrica de Santa Eulàlia de Ronçana acollirà la tercera edició d’una fira dedicada monogràficament al fruit de la tomaquera.

Els visitants que assisteixin aquest dissabte a la fira tindran l’oportunitat de descobrir totes les varietats antigues i autòctones del tomàquet que es cultiven a les terres del Vallès i que s’han anat perdent amb el pas dels anys. Ja són molts els agricultors que, convençuts de la necessitat de recuperar els sabors del passat, aposten per un model nou de producció basat en un cultiu ecològic i ric en varietat. Per això, dissabte, Santa Eulàlia de Ronçana es convertirà en el punt de trobada entre consumidors i productors vallesans, disposats a realçar les virtuts i les possibilitats que ofereix aquest fruit provinent d’Amèrica. Entre les parades de venda de tomàquets, hi haurà la dels agricultors de La Verdolaga, que la Neus Monllor us presentava en aquest article.

Des de les vuit del matí i fins a dos quarts de tres del migdia, el mercat de tomàquets conviurà amb una pila d’activitats lúdiques i educatives destinades a apropar l’agricultura local i el consum de proximitat i de temporada a petits i grans: visites guiades a l’hort de l’Espelt, xerrades sobre l’ús de les plantes aromàtiques als horts i el conreu del cànem, la presentació d’un estudi sobre la recuperació de la mongeta del carai, tallers

pràctics i, naturalment, tastos de tomàquets.

I si voleu saber més coses sobre el tomàquet, no us perdeu l’article de la Montse Reus del Rebost de l’ETS!

 

Altres activitats

Del 4 de setembre al 29 de novembre

Dissabte 8 de setembre

Dissabte 8 i diumenge 9 de setembre

Diumenge 9 de setembre

Diumenge 9 i dilluns 10 de setembre

Dimarts 11 de setembre

Dissabte 15 de setembre

 

Explica’ns la teva activitat

Si organitzeu fires, mercats, tallers, cursos, seminaris, xerrades o qualsevol activitat vinculada amb el món bio i saludable, poseu-vos en contacte amb nosaltres i l’afegirem a l’agenda que publiquem cada divendres. Promocioneu-vos i ajudeu-nos a ser presents a totes les comarques!
Escriviu-nos a mcosta@etselquemenges.cat

 

 

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.

  @marta_coor