mercat carla1

Foto: Carla Zaplana

Després de 8 anys volent fer arribar el Mercat de la Terra a Barcelona, el moviment Slow Food Barcelona ha aconseguit el seu objectiu. El proper dissabte 13 de juny, el famós mercat de pagesos que ofereixen els seus aliments bons, nets, justos i locals, ocuparan el parc de les Tres Xemeneies, a la part baixa del Paral·lel, des d’on els visitants tindran l’ocasió de comprar els productes directament del productor.

La característica principal d’aquests mercats és que els productes que s’hi ofereixen, a més de ser locals i de bona qualitat, són de temporada, obtinguts amb processos tradicionals, respectuosos amb el medi ambient i el treball de la terra, i a un preu just, tant per a qui els compra com per a qui els produeix.

Els Mercats de la Terra són una xarxa internacional de mercats de pagesos que, sota aquestes premisses de qualitat i justícia, venen els seus productes i tenen presència permanent a països com Itàlia, Àustria, Bulgària, Turquia, Estats Units, Mèxic o Moçambic. Amb aquest mateix objectiu treballa el moviment Slow Food Barcelona: aconseguir establir el Mercat de la Terra de manera permanent a la ciutat de Barcelona i reproduir-lo a altres barris de la ciutat.

De fet, al llarg d’aquests darrers anys, Slow Food Barcelona ja ha organitzat Mercats de la Terra ocasionals, com el de la Fira per la Terra, el de la Fira de Sant Ponç o el mercats del pagès mensuals organitzats per la Xarxa de Consum Solidari.

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.

  @marta_coor