Què feu aquest cap de setmana? Us presentem les dues grans propostes eco de dissabte i diumenge: gaudir dels concerts, la zona de teràpies i les conferències sobre cultura bio al Bosc Tancat de Cerdanyola o bé passejar, comprar i menjar acompanyats de bona música al mercat d’aliments artesans i ecològics del Poble Sec.

Mercat La buena vida

Mercat La buena vida

Bioritmo, alegria per al cos i per a la ment a Cerdanyola del Vallès

Amb l’objectiu de convertir-se en “alegria per al cos i per a la ment”, engendrar iniciatives noves de vida alternativa i donar la benvinguda als petits al món de la biocultura, de divendres a diumenge, el recinte el Bosc Tancat de Cerdanyola del Vallès obre les portes a la primera edició del festival Bioritmo. Tres dies de celebració en què la diversió i la música es creuaran amb la sostenibilitat i el consum responsable en un esdeveniment únic que no té cap marca comercial com a patrocinadora i que ha nascut gràcies a la col•laboració de persones i entitats unides sota una mateixa ideologia.

En total, més de setanta activitats que es duran a terme en set zones: la de concerts, la de teràpies, la de consciència i conferències, la de cinema, la firal, l’infantil i l’artística.

Salut per al cervell

El proper dimecres 12 de juny, l’espai Nútrim de Barcelona organitza el taller “Salut per al teu cervell”, una activitat que vol transmetre coneixements científics sobre l’alimentació que protegeix el cervell de les pèrdues de memòria i de malalties com l’Alzheimer o el Parkinson.

A més dels expositors sobre productes ecològics, artesania, turisme rural, bioconstrucció, energies renovables i teràpies alternatives, els qui us animeu a assistir a Bioritmo també podreu gaudir d’una vintena de xerrades, més de 25 concerts, massatges after party, la presència de Mamaterra, el festival ecològic dels infants, una zona d’acampada i parc d’aventures.

Si voleu comprar entrades pel Festival, ho podeu fer a través del web de Bioritmo.

 

La buena vida, el mercat conscient a Barcelona

Dissabte i diumenge, el mercat d’aliments artesans i ecològics La buena vida aterra a l’espai del CREC del barri del Poble Sec de Barcelona per promoure l’estil de vida conscient. Un aparador que reunirà una vintena dels productors d’alimentació ecològica més potents del país i en què els assistents podran menjar acompanyats de bona música.

Formatges de firmes com Tros de Sort, Can Pujol, El Sitjar de Gurb o Ca de Tunica, fruita i verdura de La Tavella, embotits d’Artesans de l’Abel o de la Carnisseria Portè Estop, vins ecològics i cerveses artesanes d’Art Cervesers, bolets deshidratats dels Pirineus de Bolets Prades o oli d’oliva verge de Degustus, entre d’altres, completen l’oferta d’un mercat que també disposarà d’un hivernacle i una zona pensada per als més menuts.

La buena vida és una iniciativa nascuda a Madrid, on ja s’hi han fet cinc edicions amb molt èxit, i està inspirada en el moviment internacional dels Farmer’s Market, en què els productors de proximitat i els petits emprenedors socials van a vendre els seus productes a la ciutat per tal de millorar el teixit productiu local i protegir el camp.

 

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.

  @marta_coor