Amb la celebració, aquest dijous, del primer festival de bloguers de cuina sana de casa nostra, arrenca “Boníssim Europa”, un projecte que s’endurà de viatge els autors de la secció Blogs d’Etselquemenges en la recerca dels millors creadors d’espais web d’alimentació saludable del continent.

boníssim-europa-ets-el-que-menges-col·laboradors000Apunteu: aquest dijous, a l’espai Meeatings 23 de Barcelona, celebrem el I Festival de bloguers catalans de cuina saludable. De 19.00 a 20.30 h, tindrem l’oportunitat de conèixer, de primera mà, la cuina i la filosofia de sis dels millors autors d’espais web de cuina saludable que us hem anat presentant a la secció de blogs d’Etselquemenges durant aquests últims mesos: Christine Mayr, de Crua Gourmet Cuisine, la Consol, de Kijimuna’s Kitchen, l’Anna i l’Ellen, de Què Soparem?Mireia Gimeno, de Cocina energética, natural y 100% vegetariana, la Bori i la Mariko, de Postres para todos, i en Xavi, de Hiulit’s Cuisine. Tots ells s’enfrontaran al repte de crear una recepta inèdita amb productes locals, ecològics i de primavera que els assistents al festival podran tastar en exclusiva.

La trobada servirà també per presentar en societat “Boníssim Europa”, un projecte periodístic culinari que pretén crear vincles d’alimentació saludable entre Europa i Catalunya a través dels seus millors bloguers i que consta de tres parts: la primera, la celebració del festival. La segona, una ruta europea en busca d’autors estrangers. I, la tercera, la publicació del material recopilat i la celebració d’una classe mensual i conjunta entre un autor europeu i un de català.

La celebració del Festival, a més de complir amb el seu vessant divulgatiu i d’intercanvi de coneixement, anirà encarada a recollir fons per finançar el projecte que permetrà que Clara Balmaña i Pau Sabater, autors de la secció Blogs d’Etselquemenges, es pengin la motxilla per anar-se’n de viatge per França, Itàlia, Anglaterra, Alemanya, Dinamarca i Suècia per conèixer els millors bloguers de cuina saludable d’aquests països. Quan tornin, i ja en la nova temporada d’Etselquemenges que s’iniciarà el proper setembre, la mateixa secció de la revista recollirà els reportatges que Balamaña i Sabater hauran fet durant el seu viatge per Europa.

El projecte és possible gràcies a la col·laboració de tots els bloguers, Etselquemenges, Meeatings 23, Mercat Local, Cervesa artesana del Montseny i Le Creuset.

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.

  @marta_coor