Gràfic del Dossier d’estadístiques de la producció ecològica a Espanya 2015

Gràfic del Dossier d’estadístiques de la producció ecològica a Espanya 2015

En clau catalana, destaca que una tercera part de la transformació i la comercialització d’aliments biològics a Espanya es produeix a Catalunya, fet que situa el Principat català com un dels líders del sector. Catalunya encapçala el rànquing del nombre d’operadors d’activitat secundària i terciària en agricultura ecològica i és la tercera de la llista en superfície eco (superada per Castella-la Manxa i Andalusia). Segons les dades, Catalunya concentra (en relació amb la resta de l’Estat):

  • 26,46% d’operadors elaboradors
  • 37,95% d’importadors
  • 26,68% de comercialitzadors

Catalunya destaca, a més, perquè és la comunitat amb més agroindústria relacionada amb l’elaboració de pa (114 activitats, 23,41%), fabricació de pinsos (16 activitats, 30,77%) i l’elaboració de productes carnis (105 activitats, 29,9%); segona en l’elaboració de begudes (178 activitats, 18,37%), l’elaboració de productes lactis (25 activitats, 17,73%), i tercera en la transformació hortofrutícola (195 activitats, 10,92%) i elaboració d’olis (84 activitats, 12,52%).

Dossier d’estadístiques de la producció ecològica a Espanya 2015 [PDF]

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.

  @marta_coor