Ja convertida en un dels clàssics barcelonins de primavera, La Ruta del Bacallà arrenca aquest migdia a 30 restaurants de la ciutat. Tots ells, s’han adherit de nou a la iniciativa del Gremi de Bacallaners de Catalunya que, amb el suport de Bacalao de Islàndia i Inedit de Damm, pretén recuperar el consum del bacallà al nostre dia a dia i ressituar-lo en el nostre imaginari culinari com un aliment d’alta qualitat nutricional, gran versatilitat a la cuina i autèntic plaer al paladar.

Comencen 25 dies de plaer gastronòmic amb la sisena Ruta del Bacallà

Llom de bacallà confitat amb arròs verd d’alfàbrega, del restaurant Matalaranya

En aquesta ocasió, La Ruta manté l’oferta de menús gastronòmics a diferents restaurants d’entre 23 i 25€ que inclouen primer plat, segon plat, postres i dues cerveses Inedit, pensats sobretot pel cap de setmana o pels àpats reposats. També es mantenen les opcions dels platets als restaurants de l’any passat, una mica més grans que les tapes i acompanyats també d’una Inedit, que per 5 € permetran fer una ruta de veritat per diferents establiments, o els tastets que podreu fer a 8 bacallaneries de mercats de Barcelona, per poc més d’un euro.

La gran novetat d’aquest any però, és la incorporació d’una nova modalitat pensada especialment pels dies laborables: menús de migdia de dilluns a divendres que per 12 € oferiran plat principal amb bacallà, postres i una Inedit, molt més assequibles i ràpids que els menús gastronòmics, però no menys elaborats o deliciosos.

Comencen 25 dies de plaer gastronòmic amb la sisena Ruta del Bacallà

Caneló de Pepa Tomate i Xupa-xup de bacallà del restaurant Samsara

Els restaurants que composen la Ruta gastronòmica bacallanera de 2018 els trobareu escampats per tot el mapa barceloní, amb alguns clàssics i d’altres espais que s’han sumat per primera vegada a la ruta bacallanera. El Suquet de l’Almirall, Le Bouchon, Pepa Tomate Parlament, El Mercader de l’Eixample, 3 Focs o Olé Mallorca són alguns dels espais on podreu degustar una infinitat de versions del famós gadhus morhua en versió tradicional, com una esqueixada, un bacallà al pil-pil o els clàssics bunyols, o bé altres elaboracions més innovadores versionades a la japonesa, un caneló lacat o un xupa-xup de bacallà confitat.

Aquest any, a més, La Ruta vol tornar al país d’origen del bacallà i sorteja un viatge a Islàndia per a dues persones entre tots els qui comparteixin a les xarxes socials una fotografia gaudint de la Ruta amb l’etiqueta #ElPlaerdelBacallà.

Comencen 25 dies de plaer gastronòmic amb la sisena Ruta del Bacallà

Propostes dels restaurants El Basko i 2 Pebrots

Per a més informació, podeu consultar el web de La Ruta del Bacallà.

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.
Coordinadora de continguts d'Etselquemenges.

  @marta_coor