Ja convertida en un dels clàssics barcelonins de primavera, La Ruta del Bacallà arrenca aquest migdia a 30 restaurants de la ciutat. Tots ells, s’han adherit de nou a la iniciativa del Gremi de Bacallaners de Catalunya que, amb el suport de Bacalao de Islàndia i Inedit de Damm, pretén recuperar el consum del bacallà al nostre dia a dia i ressituar-lo en el nostre imaginari culinari com un aliment d’alta qualitat nutricional, gran versatilitat a la cuina i autèntic plaer al paladar.

Llom de bacallà confitat amb arròs verd d’alfàbrega, del restaurant Matalaranya

En aquesta ocasió, La Ruta manté l’oferta de menús gastronòmics a diferents restaurants d’entre 23 i 25€ que inclouen primer plat, segon plat, postres i dues cerveses Inedit, pensats sobretot pel cap de setmana o pels àpats reposats. També es mantenen les opcions dels platets als restaurants de l’any passat, una mica més grans que les tapes i acompanyats també d’una Inedit, que per 5 € permetran fer una ruta de veritat per diferents establiments, o els tastets que podreu fer a 8 bacallaneries de mercats de Barcelona, per poc més d’un euro.

La gran novetat d’aquest any però, és la incorporació d’una nova modalitat pensada especialment pels dies laborables: menús de migdia de dilluns a divendres que per 12 € oferiran plat principal amb bacallà, postres i una Inedit, molt més assequibles i ràpids que els menús gastronòmics, però no menys elaborats o deliciosos.

Caneló de Pepa Tomate i Xupa-xup de bacallà del restaurant Samsara

Els restaurants que composen la Ruta gastronòmica bacallanera de 2018 els trobareu escampats per tot el mapa barceloní, amb alguns clàssics i d’altres espais que s’han sumat per primera vegada a la ruta bacallanera. El Suquet de l’Almirall, Le Bouchon, Pepa Tomate Parlament, El Mercader de l’Eixample, 3 Focs o Olé Mallorca són alguns dels espais on podreu degustar una infinitat de versions del famós gadhus morhua en versió tradicional, com una esqueixada, un bacallà al pil-pil o els clàssics bunyols, o bé altres elaboracions més innovadores versionades a la japonesa, un caneló lacat o un xupa-xup de bacallà confitat.

Aquest any, a més, La Ruta vol tornar al país d’origen del bacallà i sorteja un viatge a Islàndia per a dues persones entre tots els qui comparteixin a les xarxes socials una fotografia gaudint de la Ruta amb l’etiqueta #ElPlaerdelBacallà.

Propostes dels restaurants El Basko i 2 Pebrots

Per a més informació, podeu consultar el web de La Ruta del Bacallà.

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.

  @marta_coor