Etselquemenges sempre ha estat present a Biocultura, però aquest any, per primer cop no vendrem revistes ni hi farem socis. L’estand estarà 100% dedicat al nostre nou projecte: el Como Dukkah, la barreja de fruita seca, llavors i espècies que revolucionarà els vostres plats per sempre més.

VINE A BIOCULTURA

Per aquest motiu, l’estand s’ubicarà al pavelló central del Palau Sant Jordi de Barcelona, amb altres empreses d’alimentació ecològica. Ens podreu trobar a l’estand 201, just davant d’El Periódico.

Allà podreu conèixer, degustar i comprar els tres sabors que hem creat:

  • Dukkah Nature: ametlla, sèsam, comí, coriandre, sal marina i pebre.
  • Dukkah Gold: macadàmia, avellanes, canyella, sèsam, pebre negre, coriandre i nou moscada per donar un toc final als dolços.
  • Dukkah Hot: els amants del picant gaudiran amb aquesta combinació d’ametlla, caiena i menta amb sèsam, comí, sal marina i pebre negre.

Hi trobaràs dues mides en pot de vidre: la petita, de 45 g, i la grossa, de 90 g. A més, hi haurà lots amb el trio perfecte de varietats per ser un Dukkah Lover de cap a peus.

Como Dukkah

Como Dukkah, les espècies curatives

Si sou de la Comunitat Etselquemenges, ja deveu haver rebut la nostra última revista en paper dedicada a la dukkah amb un sobre de mostra per fer-ne un tastet.

La paraula dukkah significa ‘moldre’ o ‘aixafar’ en àrab, i la saviesa popular dels egipcis va fer que s’inventessin de manera espontània aquesta recepta extraordinàriament deliciosa que combinaven amb pa i oli d’oliva.

Antigament, s’elaborava una mica segons els ingredients que es tenien a casa, però sempre hi havia una base comuna: una fruita seca, sèsam, coriandre, comí, sal i pebre negre. Els ingredients es torren i es trituren, però la barreja ha de quedar amb una textura granulada més gran que la sal de sèsam i amb la fruita seca predominant trossejada. Això fa que tingui una textura cruixent molt característica i atractiva.

Como Dukkah és el resultat d’un gran procés de desenvolupament per trobar les tres barreges perfectes: una de bàsica o Nature; la Gold, amb el toc dolç de la canyella, la nou moscada i la nou de macadàmia, que serà la preferida dels que segueixen la dieta ceto, i la Hot, amb un extra de picant.

La nostra CEO, Núria Coll, està molt orgullosa d’haver aconseguit crear la primera dukkah de l’Estat espanyol i que sigui del tot saludable: “Volíem que els ingredients fossin 100% ecològics, amb una fruita seca local (Tarragona), que fos apta per a vegans, i que no portés gluten ni sucres afegits.” Això és molt important perquè la majoria de dukkah que es venen arreu del món tenen sucre.

Actualment, la dukkah es fa servir com a complement en pràcticament qualsevol plat: amanides, verdura, cremes, sopes, a sobre d’un iogurt o per fer una truita. Qualsevol ocasió és bona per posar-hi un toc exòtic i únic que ens transporta a Egipte.

Si sou de Barcelona o rodalia, aprofiteu per venir a Biocultura i conèixer i endur-vos aquesta meravella que revolucionarà la vostra cuina a partir d’ara. La venda online no estarà disponible fins al setembre.

Vine a tastar el Dukkah

Del 8 a l’11 de juliol, apropa’t a Biocultura Barcelona, la fira més important del sector ecològic. A l’estand 201 (pavelló central del Palau Sant Jordi de Barcelona) trobaràs totes les varietats de ComoDukkah. Podràs tastar-ne totalment gratis i comprar la que més t’agradi per endur-te-la a casa.

Si ets un DukkahLover o creus que ho pots ser, reserva la teva entrada per a Biocultura aquí.

ENTRADES PER A BIOCULTURA (4€)

Lluca Rullan
Lluca Rullan

Periodista i dietista integrativa

  @llucarullan   @llucarullan_dietista