Dolors menstruals, quistos a l’úter o a les mames, endometriosi, o càncer de mama són malalties relacionades directament amb la genètica i els hàbits de vida. Però, com podem combatre-les? El dijous 3 d’octubre, el fisioterapeuta i psiconeuroimmunòleg Xevi Verdaguer i la xef Mireia Anglada donen resposta a aquesta pregunta i a moltes altres en una conferència reveladora que també inclourà demostració culinària.

Salut hormonal femenina. La gaudeixes o la pateixes?

Salut hormonal femenina. La gaudeixes o la pateixes?

Malgrat que la menstruació és un moment de renovació que ens indueix a centrar-nos més en nosaltres mateixes, per a moltes dones aquest període és sinònim de dolors forts, abatiment físic i mental, irritabilitat o melangia. Aquests símptomes, però, poden ser senyal de desajustos hormonals, malalties en els òrgans reproductors o també, i en molts casos, d’una mala alimentació. Davant d’aquest panorama, podem resignar-nos a seguir tenint dolor i mal humor o bé podem fer servir totes les eines que tenim a l’abast per corregir el nostre metabolisme hormonal i aprendre a conviure pacíficament amb el cicle menstrual.

De la mateixa manera que els dolors premenstruals, l’endometriosi, els quistos a l’úter (miomes) o a les mames (mames fibroquístiques) i el

càncer de mama també són malalties que poden ser tractades mitjançant el coneixement del cos i tenint en compte la genètica i els hàbits de vida. Per tant, introduint o eliminant certs aliments a la dieta, podem aconseguir grans resultats. Per exemple, sabíeu que la papaia fermentada va bé per al metabolisme d’estrogens si es té una baixa activitat del fetge? O que el bròquil estimula l’eliminació d’estrògens i n’evita l’acumulació i les greus conseqüències que pot tenir aquest excés, com ara l’aparició de miomes?

Amb recomanacions com aquestes, Xevi Verdaguer, fisioterapeuta i psiconeuroimmunòleg, farà una xerrada divulgativa d’una hora i mitja que anirà seguida d’una exhibició de cuina en directe encapçalada per la xef Mireia Anglada, que aplicarà els seus coneixements saludables a l’hora de preparar els aliments recomanats per Verdaguer i perfeccionar-ne les coccions. Gràcies a un vídeo projectat, els assistents podran seguir l’elaboració dels plats, que també podran degustar després de la sessió.

La conferència culinària, organitzada per Etselquemenges, tindrà lloc el dijous 3 d’octubre a les 19h, a l’Espai Nútrim de Barcelona (c/ Comte Borrell, 143) i costa 49 euros.

Si voleu assistir-hi, cal que us hi inscriviu prèviament a través del correu electrònic info@etselquemenges.cat. Un cop confirmada la inscripció, haureu de fer una transferència de 25 euros per reservar la plaça definitivament.

 

Explica’ns la teva activitat

Si organitzeu fires, mercats, tallers, cursos, seminaris, xerrades o qualsevol activitat vinculada amb el món bio i saludable, poseu-vos en contacte amb nosaltres i l’afegirem a l’agenda que publiquem cada divendres. Promocioneu-vos i ajudeu-nos a ser presents a totes les comarques! Escriviu-nos a mcosta@etselquemenges.cat

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.
Coordinadora de continguts d'Etselquemenges.

  @marta_coor