Evitar el menjar ràpid i porqueria i basar la dieta en aliments frescos i saludables és una de les grans assignatures pendents dels joves d’avui dia. Molts, a més, no tenen el costum, i potser alguns no ho han fet mai, d’anar a fer la compra i de preparar-se el menjar. Tasques que, en la majoria de casos, assumeixen els pares i que són bàsiques perquè els adolescents posin les bases del que serà la seva futura salut.

L’augment alarmant dels casos de diabetis i obesitat infantil i juvenil als països occidentals és en gran part conseqüència d’uns mals hàbits alimentaris. I és per això que, per revertir aquesta situació, ja fa temps que organismes públics i privats tiren endavant iniciatives de prevenció per posar fre a l’obesitat i fomentar la promoció d’hàbits sans.

Perseguint aquest objectiu, la Diputació de Barcelona organitza 21 tallers per a joves a partir de catorze anys aquest mes de maig, que acostaran els adolescents al món de la cuina de forma lúdica; en dues hores, es donaran consells sobre alimentació i s’elaboraran plats fàcils, ràpids, saludables i econòmics.

Els tallers, que es faran a dotze municipis de la província de Barcelona, s’emmarquen dins la campanya “Cuina sense pares”, un projecte de la Diputació que té un web divulgatiu amb diferents recursos sobre alimentació saludable, com ara receptes, menús o consells de nutrició i hàbits saludables.

La majoria de tallers, concertats entre els ajuntaments i els instituts, els faran joves en horari escolar, tot i que alguns ajuntaments els obriran el públic. Per a més informació, adreceu-vos a l’ajuntament d’aquests dotze municipis: