Qui decideix el que mengem? Tenim accés als productes que realment volem? D’on prové el que ens posem a la boca? I, sobretot, a qui perjudica i a qui beneficia el que comprem? Esther Vivas exposa els problemes del sistema agrícola i alimentari actual en un curs de dos dies que oferirà alternatives en el marc de la sobirania alimentària, el comerç just i el consum crític.

Alternatives als defectes d'un sistema globlitzat

Alternatives als defectes d’un sistema globlitzat

Els defectes i contrasentits del sistema actual de producció, distribució i consum d’aliments a escala mundial són molts: tenim de tot durant tot l’any, productes que fan milers de quilòmetres per arribar al nostre cistell, que són cultivats de manera intensiva i amb productes químics perjudicials per a la salut de les persones i el medi ambient, que generen depèndencia econòmica dels països més empobrits cap als més rics, que empobreixen els productors locals i enriqueixen els distribuïdors globals i que generen, alhora, fam i desnutrició i també obesitat, trastorns de la conducta alimentària i un grapat de malalties i afeccions de tot tipus a qui els consumeixen.

Davant d’aquest panorama, les veus a favor de la sobirania alimentària s’alcen per reclamar un comerç just en què tothom surti guanyant, un model ambientalment sostenible i un accés garantit, des de qualsevol país del món, als productes saludables i lliures de químics i transgènics.

Els propers dissabtes 23 i 30 de novembre, la periodista, sociòloga, activista i regular col·laboradora d’EQM a la secció “L’especialistaEsther Vivas analitzarà totes aquestes qüestions en el seminari “Qui decideix allò que mengem? Impactes de l’agricultura industrial i alternatives en el consum”. El curs, organitzat per la Coordinadora d’ONG Solidàries, es farà a Girona als matins i a Barcelona a les tardes i costarà quaranta euros.

  • Si voleu més informació sobre el curs a Girona cliqueu aquí.
  • Si voleu més informació sobre el curs a Barcelona cliqueu aquí.

Explica’ns la teva activitat

Si organitzeu fires, mercats, tallers, cursos, seminaris, xerrades o qualsevol activitat vinculada amb el món bio i saludable, poseu-vos en contacte amb nosaltres i l’afegirem a l’agenda que publiquem cada divendres. Promocioneu-vos i ajudeu-nos a ser presents a totes les comarques! Escriviu-nos a mcosta@etselquemenges.cat

 

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.

  @marta_coor