vi-750

Quan anem a un restaurant o a un local amb oferta de productes saludables i mirem la carta de vins, sovint hi veiem una llarga llista amb l’etiqueta d’ecològic, biodinàmic o natural. Estem segurs de conèixer-ne les diferències?

Per a més informació, fes clic aquí.

Com ens explica la Neus Monllor en aquest article, els vins naturals són, precisament, els “més naturals”, és a dir, els que tenen menys quantitat de substàncies químiques i els menys manipulats durant el procés: “no estan filtrats i no tenen cap mena d’afegit. Són els que entren directament del camp al celler i fermenten d’una manera espontània”. Són, per tant, vins sense additius ni sulfits, elaborats amb l’objectiu de respectar al màxim el medi ambient i l’entorn natural.

Per tot això, si prenem un vi saludable en comptes d’un d’industrial, notarem ràpidament que els efectes com la cremor d’estómac, el mal de cap o les dificultats per digerir-lo bé són ben diferents. Però, quin gust tenen els vins naturals?

Tant si ja els heu provat com si no i si sou amants del bon vi, us recomanem que aquest proper diumenge visiteu el saló Vins Nus de Barcelona, on hi podreu conèixer més de 25 productors artesanals de vins saludables que presentaran més de cent vins naturals, a més d’altres productors locals d’embotits, formatge i pa. La cita, diumenge 8 de maig des de les 10 del matí i fins les 8 del vespre al barri del Poblenou de Barcelona.

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.

  @marta_coor