Encara hi ha molt desconeixement sobre què és un producte ecològic i com està regulat, a pesar de ser líder com a productors ecològics. Marta Costa ja ens explicava a l’article “Els 7 paranys dels falsos ecològics” que només el 35% dels consumidors sap què vol dir el terme ecològic i la resta es pot confondre amb estratègies publicitàries que fan servir paraules com natural, de proximitat, saludable, artesà, casolà, etc.

El Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) és l’entitat de control i certificació dels productes ecològics a Catalunya i també fa promoció d’aliments ecològics. Per a divulgar què es un producte ecològic, com s’ha cultivat i com ha d’estar etiquetat correctament ha creat un innovador projecte educatiu en línia per a alumnes de primària i secundària.

Què és Ecosegell.cat

El CCPAE impulsa l’Ecosegell.cat,  un recurs educatiu digital per treballar a les escoles els principis de la producció agrària ecològica i l’etiquetatge dels aliments bio. Al ser un recurs que és d’accés lliure i gratuït a les xarxes també es podria treballar des de casa. Està pensat per a nens i nenes de 10 a 14 anys.

El material digital consta de tres jocs:

  • Ecotest: un qüestionari  tipus test per assolir coneixements bàsics sobre la producció agrària ecològica.
  • Fes la teva etiqueta: un taller per fer la teva pròpia etiqueta de producte bio segons la normativa actual.
  • Mm… Avui cuinaré: ofereix dues receptes per cuinar virtualment, anant abans a una botiga virtual per triar els aliments ecològics necessaris per fer les receptes.

Els principals objectius que vol assolir el projecte educatiu són donar a conèixer els principis de la producció agrària ecològica, donar nocions bàsiques del sistema de certificació i l’etiquetatge ecològic i incentivar valors i actituds familiars respectuoses amb la salut i l’entorn.

Ecosegell.cat és la primera iniciativa d’aquest tipus dirigida a escoles a tot l’estat espanyol. És un material original, creatiu, innovador i ecològic, i pretén assolir els objectius de manera didàctica, multidisciplinària i vivencial. El projecte pedagògic s’ha realitzat en col·laboració amb l’Associació Vida Sana i l’empresa Ecotrui.

El CCPAE ja havia desenvolupat altres projectes educatius anys anteriors, però ja feia una anys que no havien creat nous materials per promoure l’alimentació ecològica a les escoles.  El Pla d’Acció per a l’agricultura i l’alimentació ecològiques 2008-2012 de la Generalitat de Catalunya i la guia Alimentació impulsada per l’Ajuntament de Barcelona el 2014 havien quedat obsolets.

Confinats
sense processats

Et regalem
l'ebook BERENARS SANS
amb el qual:

  • Aprendràs 20 receptes dolces i salades per a petits i grans.
  • Cuinaràs magdalenes, galetes, pans i coquetes sense sucre amb els nens.
  • Aprofitaràs la situació actual per millorar la teva alimentació i la dels teus.
Accepto la política de privacitat