Hi ha variants de l’E. coli que poden arribar a ser mortals. Però aquest mateix bacteri també el tenim dins els nostres budells i evita que altres bacteris més perillosos colonitzin el cos.

Els nabius

Aquest fruit és un gran preventiu per a les infeccions urinàries, còlics i diarrees. Diversos estudis han demostrat que prendre suc de nabius disminueix l’adhesió del bacteri E.coli al tracte urinari, és a dir, que bloqueja que aquest es desenvolupi i a vegades l’inhibeix.

Tradicionalment se sap que el suc de nabius vermells cura la infecció de bufeta o del tracte urinari en un o dos dies. S’ha de prendre de 60 a 80 ml de suc unes tres o quatre vegades al dia, més o menys mitja hora abans de cada àpat i just abans d’anar a dormir. Les investigacions científiques han demostrat que els nabius blaus contenen elevades concentracions de compostos antioxidants amb propietats beneficioses per la salut com ara la prevenció d’infeccions del tracte urinari, l’estímul de l’activitat anticancerígena, la reducció del risc de patir cardiopaties, l’enfortiment del col·lagen, la regulació del sucre a la sang, la millora de la visió nocturna, la reducció de la rèplica del virus del VIH i el tractament de la diarrea. Menjar nabius a l’hivern prevé els refredats i la grip i també redueixen la formació de càlculs renals. També poden ajudar a dilatar els bronquis durant un atac d’asma. Fins i tot són beneficiosos per aquelles persones que tenen acne.

L’àcid màlic dels nabius ajuda a estovar les pedres dels conductes biliars del fetge i, per tant, pot ser una bona ajuda en la fase preparatòria d’una neteja hepàtica. El més adient és utilitzar una forma pura de concentrat que es pugui diluir en una proporció d’una mesura de suc per quatre mesures d’aigua.

 

Núria Coll
Núria Coll

Directora d'Etselquemenges.cat, Soycomocomo.es, la Consulta.
Creadora de Cómo Como Foods

    @nuria__coll