Després de l’èxit de les edicions passades, la trobada setmanal es consolida, i aposta pels dimarts de juny i juliol de 17.30 a 22.00 h al Parc de les Tres Xemeneies.

Un any més, torna al barri del Poble Sec una de les cites més esperades pels amants dels productes i gastronomia de proximitat. Slow Food Barcelona, organització sense ànim de lucre, fa seva la màxima de la Xarxa Internacional de Mercats de Pagès, i aposta per aliments “bons, nets i justos”. El tret diferencial amb altres mercats frescos és que els aliments que s’hi poden trobar són locals i de temporada, oferts pels mateixos productors, fet que escurça la distància entre la terra i la taula.

Que el consumidor es relacioni amb el pagès fa que es dignifiqui la feina que fa, promou l’economia local i hi dona suport, i redueix la petjada ecològica. Esdevé, així, un coproductor; és a dir, un consumidor conscient, que té l’oportunitat de conèixer més profundament el producte, d’entendre la dificultat de la feina a pagès i de motivar els productors en la recerca contínua de tècniques de producció respectuoses amb el medi.

La cita inclou, a més, una proposta molt variada d’activitats per a tota la família per tal d’adquirir nocions d’alimentació saludable i consum responsable. Els més petits disposen de zones de jocs i tallers de treballs manuals, els més inquiets poden aprendre a fer pa, receptes de temporada o descobrir productes nous amb tastets als tallers i cuina en directe, i si tot això us fa venir gana, la podreu satisfer amb les sardinades populars, furgoteques i les propostes dels restaurants del barri que comparteixen la filosofia de Slow Food.

Apropeu-vos-hi i no us perdeu la cita amb la salut i la terra!