En l’últim exercici, la facturació de productes agraris ecològics ha incrementat en un 38% respecte de l’any anterior, arribant als 401 milions d’euros, segons les dades presentades pel CCPAE.

De fet, totes les variables experimenten un ascens: des del número d’operadors inscrits (un 7,43% més), a la superfícies destinada a la producció ecològica (un 21,1% més) o a l’increment de les explotacions en ramaderia bio (5,16% més). En aquest punt, destaca especialment el creixement de les explotacions d’avicultura de posta, que ha augmentat en un 58,82% en només un any.

A la roda de premsa de presentació de l’informe també va comptar amb la presència de la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, que va voler destacar el Programa foment de la producció agroalimentària ecològica pel període 2015-2020. Aquest programa incorpora mesures destinades a promoure el desenvolupament de les produccions, la innovació, la comercialització, el consum i la comunicació.

Altres mesures per fomentar la producció agrària ecològica són els ajuts que poden sol•licitar els agricultors i ramaders ecològics dins del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya.

Consulteu l’Informe complet del CCPAE.

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.

  @marta_coor