La 18ena Fira Biocultura obre portes aquest divendres al Palau Sant Jordi de Barcelona i s’espera que 70.000 visitants coneguin, fins dilluns, els 700 expositors dedicats a l’alimentació ecològica, la cosmètica natural, la suplementació, les teràpies naturals relacionades amb la salut, les energies renovables, la bioconstrucció, etc.La Fira també ofereix un ampli programa amb més de 200 activitats on destaquen les xerrades sobre alimentació sana, cultiu ecològic, teràpies naturals, etc.

Quina és la situació de l’alimentació ecològica actualment?

Catalunya és líder a l’estat en consum ecològic; és la comunitat amb més elaboradors, comercialitzadors i importadors però no en consum. De fet, Espanya ocupa el novè lloc del món en producció ecològica i el primer de la Unió Europea però, en canvi, té un consum molt més baix respecte tot el que produeix que, en bona part, s’acaba exportant. En paral·lel, la producció agrària ecològica manté bones perspectives de creixement, i, malgrat la crisi, esdevé un dels pocs sectors primaris que té un comportament positiu i constitueix una alternativa per a altres productors i empreses agroalimentàries. El CCPAE (Consell Català de Producció agrària i ecològica) recomana consumir productes ecològics perquè:

  • Són més bons de gust.
  • Saludables i nutritius
  • Són segurs
  • Respecten el medi ambient
  • Estan produïts sense pesticides i adobs de síntesi química
  • No contenen organismes genèticament modificats.
  • Estan prohibits els antibiòtics i les hormones de síntesi.
  • I l’ús d’additius és molt restringit.

Els directors d’etselquemenges.cat, Adam Martín i Núria Coll, presentaran la revista a les empreses del sector el proper dilluns, dia 16, a les 12h del migdia a la Sala 7 del Palau Sant Jordi de Barcelona. A més se servirà un pica-pica ecològic, cortesia dels anunciants i empreses amigues de la revista.

Núria Coll
Núria Coll

Directora d'Etselquemenges.cat, Soycomocomo.es, la Consulta nutricional d'Etselquemenges.
Creadora del Cómo Como Festival

  @nurcoll   @nuria__coll