La revista digital www.etselquemenges.cat ha estat la guanyadora dels Premis Blocs Catalunya 2013. El portal s’ha endut el guardó com a millor pàgina web en la categoria de Cuina, gastronomia i enologia professional. Fa sis anys que l‘Associació STIC.CAT atorga els premis als blocs de referència i més innovadors en català i que s’escullen a través de votació popular i d’un jurat format per professionals de diferents sectors com ara l’expresident del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, el periodista especialitzat en entorn 2.0, Jordi Aguilera o el director general del parc científic de la Universitat de Girona, Pere Condom. Els guardons es van lliurar dissabte a la nit a l’Auditori de Granollers. Enguany s’han presentat més de 1.000 portals, que s’han repartit en quinze categories, com ara comunicació, educació, esports, associacions, etc.

La directora d’etselquemenges, Núria Coll, vol agrair públicament el suport popular dels lectors que, durant el període de votacions, han escollit el portal entre els finalistes. “Aquest guardó arriba en el millor moment. Després de tres anys de feina molt dura i intensa, val la pena que es reconegui públicament l’esforç i el talent que hi ha en un equip format per 25 professionals que són una referència en el camp de la cuina, la medicina i el periodisme i en els 50.000 lectors que cada mes segueixen la revista”.

Etselquemenges.cat té moltíssims projectes per aquest curs, un dels quals és a punt d’estrenar-se: la versió en castellà de la revista, que es diu soycomocomo.com i que “arribarà a tot el món, a l’Amèrica Llatina, on ja ens esperen molts lectors que reclamaven un portal com el nostre. Hem d’aprofitar el coneixement del castellà, que ara mateix ja és la segona llengua més parlada al món. Què hi ha de millor que fer servir la xarxa per arribar a un potencial de 500 milions de parlants de tot el món per explicar-los que l’alimentació és fonamental per a les seves vides i el seu benestar?”, remarca Coll.

Etselquemenges s’ha posicionat com un portal de referència en salut i nutrició a Catalunya, obert, plural i rigorós, que esdevé, a més, una hemeroteca de consulta permanent de nutricionistes, cuiners i terapeutes. La xef Carme Ruscalleda ha fet arribar la felicitació a tot l’equip. “Enhorabona, s’han de sacsejar consciències perquè en quedi alguna cosa. Moltes felicitats i endavant amb la vostra feina”.

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.

  @marta_coor