Aquest diumenge, etselquemenges ha organitzat la conferència “Càncer i alimentació conscient” a càrrec del cirurgià-oncòleg Joan Vidal-Jové. 200 persones han omplert les instal·lacions de l’Auditori AXA de Barcelona i s’han recollit 600 euros que es destinaran íntegrament a la investigació del càncer de La Marató de TV3 que se celebra la setmana vinent.

La conferència ha servit per explicar els hàbits de vida que poden ser molt útils per evitar o frenar malalties greus com el càncer i l’estil de vida inadequat que pot contribuir a la seva aparició. Vidal-Jové ha analitzat les persones des del punt de vista físic, emocional i essencial i a través d’aquestes tres esferes ha explicat com s’origina un càncer, quins components ajuden al càncer a formar-se en l’organisme i quines eines podem posar en pràctica per evitar, tan com puguem, l’aparició de cèl·lules malignes. L’alimentació, la pregària, la suplementació i la gestió dels conflictes emocionals, són claus. Dimarts, la periodista Trinitat Gilbert, a la secció El repte, explicarà una part de la conferència i el pròxim dilluns 24 de desembre, la vígila de Nadal, traduirem la conferència en una entrevista divulgativa per totes aquelles persones que no han pogut assistir a la conferència.

Etselquemenges també va participar en l’edició 2011 de La Marató de TV3, dedicada al trasplantament i a la regeneració d’òrgans i teixits, amb la celebració de 12 tallers de cuina saludable. En total, es van recaptar 1.600 euros que van fer créixer el marcador de La Marató.

 

Altres activitats de la setmana

Dijous, 13 de desembre

  • Taller de cuina crua i plantes silvestres. A càrrec de Christine Mayr i Evarist March. De 19.30 a 22.00. Mezanina. Barcelona. Inscripció prèvia a través del correu info@mezanina.com
  • Taller de tapes i aperitius nadalencs. A càrrec d’Helena González. De 18.00 a 20.30. Botiga Llavors, C/ Villarroel, 62. Barcelona. Inscripció prèvia a través del telèfon 93 177 72 10.

Dissabte, 15 de desembre

  • “Taller d’alimentació nadalenca equilibrada i saludable”. A càrrec d’Elena Martínez, naturòpata. D’11.00 a 13.30. Associació Namasté, Barcelona. Cal inscripció prèvia a través del telèfon 93 436 56 71 o a través del correu electrònic info@namaste.cat.

 

Explica’ns la teva activitat

Si organitzeu fires, mercats, tallers, cursos, seminaris, xerrades o qualsevol activitat vinculada amb el món bio i saludable, poseu-vos en contacte amb nosaltres i l’afegirem a l’agenda que publiquem cada divendres. Promocioneu-vos i ajudeu-nos a ser presents a totes les comarques!
Escriviu-nos a mcosta@etselquemenges.cat

 

 

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.

  @marta_coor