MenjadorA Etselquemenges sabem com n’és, d’important, establir uns hàbits saludables des de ben petits. Per això, hem exposat sempre la necessitat imperant d’establir una xarxa de menjadors ecològics que garanteixin menús de qualitat a les escoles dels nostres fills, perquè puguin menjar a l’escola tan bé com ho fan a casa. En diversos articles i iniciatives us hem explicat les carències del sistema de menjadors escolars actual −que moltes vegades ofereixen menús poc equilibrats, carregats de proteïna animal de poca qualitat, lactis, refinats, sucres, congelats, plats elaborats amb mètodes de cocció poc saludables, com ara els fregits o els arrebossats− i les alternatives que es proposen des d’entitats com l’Associació Menjadors Ecològics, dirigida per Nani Moré, cuinera i experta en la gestió de menjadors escolars ecològics.

És possible que a les escoles dels nostres fills se serveixin menús realment saludables? Nosaltres creiem que sí, i per això no volem deixar de posar el nostre granet de sorra a totes les iniciatives que s’enfoquin cap a aquest objectiu. Per això, aquest proper dijous 19 d’octubre de 9’00 a 14’00h, serem a la jornada “Marc legal per gestionar els menjadors escolars amb criteris ecològics, saludables i de proximitat”, que organitzen VSF Justícia Alimentària Global i l’Associació Menjadors Ecològics a la Sala de Graus del Tecnocampus de Matarói amb l’objectiu de donar a conèixer com és possible articular la gestió dels menjadors escolars i la compra pública d’aliments d’acord amb aquests criteris.

Durant la jornada s’analitzarà com s’inverteix el preu dels menús i si els 6’20 euros es destinen íntegrament a la compra d’aliments. Núria Coll, directora d’Etselquemenges, serà una de les moderadores de les meses de debat en què destaca la participació de Javier Guzmán, el director de VSF Justícia Alimentària Global, que ja us havíem presentat a l’entrevista “El 90% dels productes alimentaris que s’anuncien per televisió haurien d’estar prohibits”.

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.
Coordinadora de continguts d'Etselquemenges.

  @marta_coor