Després de l’èxit de l’any passat a Mataró, aquest any Etselquemenges fa una gran aposta i trasllada el Festival al Port de Barcelona, amb unes dimensions espectaculars.

20 restaurants, 50 expositors i 23 artesans conviuran amb un extens programa de xerrades, showcookings (Auditori Veritas), tallers infantils, concerts i activitats. Segons la directora del Festival, Núria Coll, el Cómo Como “és un esdeveniment inèdit i una oportunitat única per a difondre la importància de seguir una alimentació sana. Però volem que sigui un aprenentatge lúdic i festiu on el menjar i la música ens convidin a passar un cap de setmana ple de salut en companyia dels amics i la familia”.

L’excepcional ubicació del Festival i l’accés gratuït seran claus per a atendre a milers de visitants durant dos dies.

Els restaurants

La gran novetat d’aquest any és que hi haurà 20 restaurants saludables que dedicaran tots els seus esforços a promoure una alimentació saludable i deliciosa alhora. L’empresa Etselquemenges, organitzadora del Festival, obre des d’avui la convocatòria a expositors i restaurants perquè puguin participar en l’esdeveniment. En el cas dels restaurants, la participació es limitarà a restaurants que siguin ecològics o facin una clara aposta pels aliments i coccions saludables, és a dir, de proximitat, comerç just, de temporada i sense processats ni excés de fregits. Amb la presència de la restauració barcelonina, volem afavorir el petit i mitjà comerç local, KM0, ecològic, de proximitat, vegà, vegetarià i flexitarià.

Els expositors

Des de petits artesans fins a empreses saludables referents del sector. El Cómo Como Festival ha ideat un espai a l’aire lliure amb espai per expositors petits, mitjans i grans que conviuran, de molt a prop, amb la zona dels restaurants, l’escenari d’activitats i concerts, la zona infantil i l’Auditori Veritas.

En tots els casos es vendrà producte i, es podran fer petites degustacions.

Més enllà de l’ecogastronomia, el Festival aposta per un estil de vida conscient i compromès amb la salut individual i col·lectiva i la del planeta. Per això també parlarem de malbaratament alimentari, contaminació ambiental, promoció de l’esport, pesca sostenible i energia sostenible.

Per a més informació: www.comocomofestival.com

Lluca Rullan
Lluca Rullan

Periodista i dietista integrativa

  @llucarullan   @llucarullan_dietista