Dissabte, a les 20.00, el festival Film&Cook projectarà a la sala Aribau Club de Barcelona el controvertit documental holandès que explica com una mare decideix alimentar el seu fill amb una dieta estrictament vegana i crudívera.

Fotograma del documental "Rawer"

Fotograma del documental “Rawer”

El crudivorisme és un corrent d’alimentació que defensa una dieta basada exclusivament en la ingesta d’aliments crus, és a dir, aliments que no hagin estat sotmesos a un canvi elevat de temperatura. Des d’aquest punt de vista, la manipulació dels aliments mitjançant el foc o altres formes de cocció altera les propietats nutricionals del menjar fins al punt de convertir-lo en indigest o perjudicial per a la salut de les persones. Basant-se en aquesta teoria, Francis Kenter va decidir que el crudivorisme vegà (aliments crus d’origen exclusivament vegetal) era la millor dieta que podia seguir el seu fill de 5 anys, Tom Watkins, i, des d’aquell moment, la criatura s’ha alimentat només de fruita i verdura crues.

Dancing with horned ladies, una granja sense antibiòtics

Diumenge, a les 16.30, Film&Cook projecta Dancing with horned ladies, un altre documental holandès que mostra la vida de dos grangers que van decidir deixar de donar antibiòtics a les seves vaques. El resultat ha estat una granja ecològica d’on en surt un formatge exquisit que se serveix als restaurants com una autèntica delícia.

Deu anys més tard, Francis Kenter s’enfronta a metges i assistents socials que la titllen de negligència maternal ja que, segons ells, en Tom presenta clars signes de desnutrició, com ara una alçada inferior a la mitjana dels adolescents de la seva edat. També asseguren que una dieta pobra en calories, proteïnes, calci i certs tipus de greixos pot causar danys irreperables en l’organisme d’en Tom. És per això que han dut la polèmica fins als tribunals amb la intenció de prendre la custòdia del seu fill a la Francis.

Rawer és la segona part de Raw, el documental que ja va sacsejar l’opinió pública holandesa al qüestionar els límits de la llibertat personal i el dret dels pares a escollir l’alimentació dels seus fills. Aquest dissabte, el documental signat per Anneloek Sollart s’estrena a la sala Aribau Club de Barcelona en el marc del festival Film&Cook.

 

Explica’ns la teva activitat

Si organitzeu fires, mercats, tallers, cursos, seminaris, xerrades o qualsevol activitat vinculada amb el món bio i saludable, poseu-vos en contacte amb nosaltres i l’afegirem a l’agenda que publiquem cada divendres. Promocioneu-vos i ajudeu-nos a ser presents a totes les comarques! Escriviu-nos a mcosta@etselquemenges.cat

 

 

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.
Coordinadora de continguts d'Etselquemenges.

  @marta_coor