ecosi

Divendres, a les 16 h, arrenca la desena edició d’Ecosí. El Palau de Fires de Girona acollirà aquesta nova entrega d’una fira que vol promocionar els elements clau de la sostenibilitat, “tant en l’àmbit personal com professional”, i que oferirà un bon ventall d’activitats com ara conferències, tallers, exposicions, activitats infantils, àgores per exposar les experiències i el desenvolupament sostenible, projectes i reciclatge, medicina, un mercat ecològic, un espai de networking, demostracions culinàries i un espai dedicat als més petits.

Veus reconegudes

La Fira comptarà amb la presència de veus ben conegudes en l’àmbit de l’alimentació i la sostenibilitat:

  • Divendres, a les 17.30 h, la coneguda divulgadora d’alimentació saludable Montse Bradford encetarà el cicle de conferències amb la seva xerrada sobre estrès, alimentació i emocions.
  • Dissabte, a les 16 h, l’economista i professor universitari Arcadi Oliveres encapçalarà una àgora sobre l’economia al servei de les persones.
  • Diumenge, a les 13 h, Joan Melé, impulsor de la banca ètica i exdirectiu del Triodos Bank, guiarà l’àgora sobre el capital com a eina per a la transformació personal i social. A les 12 del migdia, la xef de tres estrelles michelin Carme Ruscalleda, explicarà com Cuinar per ser feliç, aportarà la visió de la cuina com a eina de creixement personal i destacarà la importància de la selecció de productes locals. També diumenge, a les 17 h, la dietista pediàtrica, coach nutricional, presidenta de l’Associació de Tècnics Dietistes de Catalunya i col·laboradora d’Etselquemenges a la secció “Alimentació 0-3”, Olga Brunner, farà un taller teoricopràctic destinat a pares i fills en què es treballarà com aprendre a menjar plegats, d’una forma sana, conscient i sostenible, a través de l’experimentació, el conte i l’exemple.

La Fira estarà oberta divendres de 16 a 20 h i dissabte i diumenge de 10 a 20 h.

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.

  @marta_coor