L’Associació de Dones Periodistes ha volgut reconèixer la tasca de la revista en la construcció d’un espai comunicatiu més just i amb menys desigualtats de gènere.

El proper 18 de desembre, l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC) atorgarà el premi en la categoria de Foment del periodisme digital a la primera revista

en català especialitzada en salut i alimentació. Els Premis de comunicació no sexista que organitza l’ADPC volen promoure i recompensar els mitjans, les institucions i els professionals que amb la seva tasca diària ajuden a construir una comunicació sense diferències per raó de gènere.

Dels 24 professionals que col·laboren habitualment amb la revista, 17 són dones. Núria Coll, directora de l’Etselquemenges, ho explica així: “En el món de la nutrició i la salut predominen encara les dones, així que, de manera natural, les persones que s’han anat integrant al projecte han estat sobretot dones. I totes elles tenen, a més, un perfil en comú que ha dimensionat el portal: són dones molt treballadores i exigents, extremadament rigoroses, apassionades i que creuen molt en el projecte”. Segons Coll, totes aquestes característiques són la clau de l’èxit que ha conduït la revista a convertir-se en el 33è mitjà més llegit a Catalunya.

“Etselquemenges s’ha pogut mantenir i créixer gràcies al suport de les empreses. Però ens donen suport perquè som una referència i som una referència perquè tenim un equip entregat i molt preparat”, puntualitza Coll.

L’equip d’Etselquemenges està format per les periodistes Núria Coll, Trinitat Gilbert, Laura Basagaña, Txell Costa, Gemma Castanyer i Marta Costa, la nutricionista i naturòpata Jordina Casademunt, les xefs Montse Vallory, Mireia Anglada i Elisenda Casanovas, l’ambientòloga Montse Reus, les lingüistes Maria Camps i Laia Brossa, l’especialista en comercialització i màrqueting alimentari Patrícia Sueiro, el metge i cirurgià Joan Vidal-Jové, la doctora en geografia i medi ambient Neus Monllor, l’assessor gastronòmic Pep Soler, els fotògrafs Sergi Garnica i Pau Esculies, els dissenyadors gràfics Emili Perelló i Pepa Pedrol, els dissenyadors industrials formats en alimentació saludable Clara Balmanya i Pau Sabater i el programador i maquetador web Ivan Millán.

Activitats de la setmana

Divendres, 30 de novembre

Dissabte, 1 de desembre

Dissabte i diumenge, 1 i 2 de desembre

 

Explica’ns la teva activitat

Si organitzeu fires, mercats, tallers, cursos, seminaris, xerrades o qualsevol activitat vinculada amb el món bio i saludable, poseu-vos en contacte amb nosaltres i l’afegirem a l’agenda que publiquem cada divendres. Promocioneu-vos i ajudeu-nos a ser presents a totes les comarques!
Escriviu-nos a mcosta@etselquemenges.cat

 

 

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.

  @marta_coor