“Vine a pelar, tallar i ballar amb nosaltres!”. Amb aquesta crida oberta a tothom, aquest dissabte la Disco Soup farà un sopar basat en aliments bons però desaprofitats pels mercats per raons estètiques amb l’objectiu de lluitar contra el malbaratament alimentari. L’acte inclourà una xerrada d’Esther Vivas

Disco Soup Barcelona 2013

Disco Soup Barcelona 2013

De mitjana, s’estima que cada català llença a les escombraries 32 quilos de menjar a l’any. Per desgràcia, el malbaratament alimentari no té lloc només a les llars dels consumidors sinó que també és present a la resta de la cadena de producció i de consum: des dels pagesos que al camp refusen els aliments que els semblen tocats o que són més “lletjos”, fins als supermercats, que retiren i llencen el menjar que no han venut durant el dia o que ha superat la data de caducitat (malgrat que molts d’aquests aliments segueixin estant en bones condicions per poder-se consumir). El drama del malbaratament és un dels molts defectes que genera un sistema alimentari globalitzat, insostenible, desigual i injust al qual moltes iniciatives –moltes de les quals us hem anat presentant des de l’ETS–, ja comencen a plantar cara.

Una és Disco Soup, un moviment nascut a Berlín que ja ha passat per Amsterdam, Nova York, París i Madrid i que, aquest dissabte 14 de novembre, arriba al recinte del CREC de Barcelona (Carrer Blesa, 27, Poble Sec). Es tracta d’una jornada festiva que vol lluitar contra el malbaratament alimentari i que ho fa amb tots els ets i uts: es recolliran totes les fruites i verdures que els mercats hagin desestimat per raons estètiques i es cuinaran entre tots els assistents. Tot això, al ritme de la música, que no pararà de sonar des que comenci l’acte a les cinc de la tarda fins que s’acabi, a mitjanit.

Entre els molts col·laboradors de Disco Soup destaca la iniciativa “De menjar, no en llencem ni mica!” o la periodista i habitual col·laboradora de l’ETS Esther Vivas, que posarà el seu gra de sorra amb una xerrada sobre la situació del malbaratament a Catalunya, a les vuit del vespre. A més, també es durà a terme el taller pràctic “Et perds a la teva nevera?”, a càrrec de l’Associació Espai Ambiental, i es projectaran vídeos sobre la problemàtica.

 

Explica’ns la teva activitat

Si organitzeu fires, mercats, tallers, cursos, seminaris, xerrades o qualsevol activitat vinculada amb el món bio i saludable, poseu-vos en contacte amb nosaltres i l’afegirem a l’agenda que publiquem cada divendres. Promocioneu-vos i ajudeu-nos a ser presents a totes les comarques! Escriviu-nos a mcosta@etselquemenges.cat

 

 

 

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.

  @marta_coor