Del 8 al 31 de març, primera ruta barcelonina de restaurants on tastar el Gadus morhua curat i remullat, i establiments on comprar el bacallà de veritat, un dels productes estrella de la cuina tradicional catalana.

rutadelbacalla-etsRes de bacallà fresc injectat amb salmorra fluixa i congelat o qualsevol dels seus altres succedanis. Gadus morhua curat i remullat. Aquest és, sens dubte, l’autèntic bacallà.

El de gust deliciós, gran versatilitat de preparació i propietats nutricionals excel•lents. El que tots coneixem per la seva tradicional presència a la cuina catalana i, molt especialment, durant els àpats de quaresma. I al qual, per primera vegada, el Gremi de Bacallaners de Catalunya rendeix homenatge a través de tres setmanes de celebració d’un esdeveniment gastronòmic únic.

Del 8 al 31 de març, la Ruta del Bacallà proposa un mapa barceloní de trenta restaurants de renom on tastar el bacallà de veritat, en els quals oferiran menús especials de 30 o 40 euros amb el Gadus morhua com a element estrella, cuinat i presentat de maneres ben diverses. Bravo 24 (Hotel W), Terra Ca la Nuri, Suquet de l’Almirall, Petit Comitè, Cercle d’Amics, Chicoa, L’Oliana o Osmosis, són alguns dels restaurants que destaquen per les bones maneres en la cuina d’aquest producte i per la qualitat dels productes que serveixen i que s’han adherit a la ruta. Els menús, que podreu consultar al web, són diferents en cada restaurant però tots són tancats, i inclouen aperitiu, un primer plat, un segon i postres.

El mapa de punts estratègics bacallaners també destaca els establiments de Barcelona en què es pot comprar un bon bacallà, com ara les bacallaneries Perelló 1898 (una de les botigues on teniu descompte com a socis de l’ETS!), amb la garantia del Gremi de Bacallaners que certifica la qualitat del producte i la seva procedència.

Si voleu més informació, podeu consultar el web de La Ruta del Bacallà.

 

Activitats de la setmana

Dissabte, 9 de març

  • Taller creatiu raw food (cuina crua) amb ingredients vius, sans i naturals. Dissabte i diumenge. A càrrec de Consol Rodríguez. Cal reservar plaça abans del 5 de març al correu electrònic omkar.yoga@yahoo.es.
  • Taller d’esmorzars i berenars. De 10.00 a 11.30 h. A càrrec d’Ivanna Gómez. Bar Tonka, Barcelona.
  • Fira-mercat Km 0. Riera Pare Fita, Arenys de Mar.

Dimarts, 12 de març

  • Ruta enoturística amb burricleta circular Vilafranca – Albet i Noya. Vilafranca del Penedès. Cal confirmar assistència a través del correu electrònic martacarbonell@albetinoya.cat

Dissabte, 16 de març

  • Taller de sabons naturals i terapèutics. De 10.30 a 13.00 h. A càrrec de Montserrat Mas. SANKALPA, Centre de teràpies. Vic.

Explica’ns la teva activitat

Si organitzeu fires, mercats, tallers, cursos, seminaris, xerrades o qualsevol activitat vinculada amb el món bio i saludable, poseu-vos en contacte amb nosaltres i l’afegirem a l’agenda que publiquem cada divendres. Promocioneu-vos i ajudeu-nos a ser presents a totes les comarques!
Escriviu-nos a mcosta@etselquemenges.cat

 

 

 

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.
Coordinadora de continguts d'Etselquemenges.

  @marta_coor