Amb aquesta contundent tesi arrenca el film d’Enric Urrutia, un treball a favor del veganisme que reflexiona sobre la insostenibilitat econòmica i mediambiental de l’actual model de consum càrnic.

És realment necessari menjar carn per poder gaudir d’una bona salut? D’on prové el producte animal que consumim? Quines propietats ens aporta? I, sobretot, a quin preu?

Més enllà de les raons ètiques que ha defensat tradicionalment el veganisme, el documental d’Enric Urrutia que s’estrena avui als Cinemes Alexandra de Barcelona posa en relleu la insostenibilitat econòmica, la contaminació mediambiental i els greuges en la salut pública que suposa l’actual consum de carn en les societats avançades. El film dóna veu a animalistes, científics, religiosos o ramaders, personalitats de diferents àmbits que reflexionen sobre el model d’indústria d’explotació animal i els hàbits alimentaris més extesos a Occident.

Amb “La Barbacoa”, Urrutia signa un treball d’investigació arriscat i esfereïdor que inclou dures imatges de granges i escorxadors de Catalunya, la comunitat autònoma que concentra un terç de tot el sector càrnic espanyol i una de les zones europees amb més concentració d’indústria porcina. Amb aquest recull d’imatges i opinions, el film pretén lluitar contra la desinformació, la passivitat del consum i els falsos mites alimentaris i oferir al gran públic un retrat fidel de totes les esferes que envolten la indústria càrnica.

En total, 82 minuts de denúncia explícita de l’abús del consum de proteïna animal. La polèmica està servida.

Per a més informació, podeu veure el tràiler del documental.

 

Altres activitats de la setmana

Divendres, 21 de desembre

  • Mercat ecològic d’Olot. 17.00 – 20.00. Carrer del Rengle / Plaça del Mercat, Olot.

Dissabte, 22 de desembre

Divendres, 28 de desembre

  • Tractament facial personalitzat gratuït. De 10.00 a 18.30. Laboratori Dr. Hauschka. Herbodietètica Coliseum. Barcelona.

 

Explica’ns la teva activitat

Si organitzeu fires, mercats, tallers, cursos, seminaris, xerrades o qualsevol activitat vinculada amb el món bio i saludable, poseu-vos en contacte amb nosaltres i l’afegirem a l’agenda que publiquem cada divendres. Promocioneu-vos i ajudeu-nos a ser presents a totes les comarques!
Escriviu-nos a mcosta@etselquemenges.cat

 

 

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.

  @marta_coor