veritas

Segons dades de l’Agència Catalana de Residus, cada català malbarata prop de 35 kg d’aliments cada any. Els mals hàbits ens duen a omplir les escombraries de les sobres dels àpats (o de la cuina, sou dels que llenceu les fulles dels porros?), a llançar menjar que ha traspassat la data de consum preferent que marca l’etiquetatge o que, senzillament, fa temps que ronda per la nevera  i que no ens atrevim a consumir. Aquestes males pràctiques acaben derivant en un gran desaprofitament d’aliments que encara són bons i saludables però que descartem per diversos motius. I la cosa empitjora en els casos dels supermercats, els restaurants o establiments de menjar per endur.

Clica aquí per votar Veritas als European Business Awards

Conscients de la paradoxa que representa llançar menjar bo a les escombraries, la cadena de supermercats ecològics Veritas ha empès un projecte per frenar aquest desgavell: des de 2013, “Cuina Veritas” transforma els residus orgànics que es generen a les seves botigues en nous productes d’alt valor afegit per al consum, fruit de receptes d’aprofitament creatives, saboroses i nutritives, tal com ho farien les nostres àvies.

El projecte respon a un compromís amb el medi ambient i amb la societat, ja que, en un bon percentatge del total, dóna feina a persones amb discapacitat.

Per tots aquests motius, els European Business Awards han seleccionat Veritas com a candidata a rebre el premi d’innovació, ètica i bones pràctiques empresarials. La cadena de botigues eco ja es troba en l’última fase de la selecció, que determinarà el guanyador per votació popular.

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.

  @marta_coor