fesc_730

“Pot ser l’aventura d’un cap de setmana o el projecte de la teva vida”. Amb aquest eslògan arrenca la tercera edició de la Fira d’economia solidària de Catalunya (FESC), que, en aquesta entrega, té la col·laboració de l’activista Ada Colau, del diputat per la CUP David Fernández i de la filòsofa Marina Garcés per inaugurar la fira amb la xerrada “Nova política, nova economia” (divendres 24 de novembre a les 19.00 h).

De divendres a diumenge, la fàbrica de creació Fabra i Coats, situada al barri barceloní de Sant Andreu, dividirà el seu espai de 12.000 m2 en diferents àmbits: alimentació, intercooperació, reculturització, serveis a empreses, habitatge, diversió, educació, comunicació, finances, tèxtil, televisió i salut. Entre tots, es duran a terme un total de 50 activitats, s’exposaran 180 productes i empreses del sector (molts dels quals seran productes d’alimentació ecològica i de proximitat) i es realitzaran més de 80 xerrades sobre economia al servei de les persones, basada en la cooperació i el bé comú i regida per principis de transparència i bon govern.

L’entrada a la fira és gratuïta però la FESC estableix un nou sistema de pagament: en comptes d’euros, la moneda de canvi durant tot el cap de setmana serà l’ecosol, una moneda comunitària “de l’economia social i solidària catalana” que s’intercanviarà per euros a l’entrada de la fira per poder adquirir els productes dels expositors de dins (els ecosols restants també es podran intercanviar un altre cop en euros).

La Fira vol donar a conèixer l’economia solidària, divulgar les alternatives que ofereix al model econòmic en crisi actual i fomentar la intercooperació entre els diversos agents del mercat. Engrescats amb la xifra de públic de les edicions anteriors, els organitzadors de la FESC preveuen una assistència de 12.000 persones.

Podeu consultar el programa complet d’activitats al web de la FESC.

especialista-eqmExplica’ns la teva activitat

Si organitzeu fires, mercats, tallers, cursos, seminaris, xerrades o qualsevol activitat vinculada amb el món bio i saludable, poseu-vos en contacte amb nosaltres i l’afegirem a l’agenda que publiquem cada divendres. Promocioneu-vos i ajudeu-nos a ser presents a totes les comarques! Escriviu-nos a mcosta@etselquemenges.cat

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.

  @marta_coor