Que es tinguin en compte les necessitats reals dels agricultors, dels consumidors, dels animals i del planeta és una de les reivindicacions principals que han fet els participants de la marxa als europarlamentaris, que aquests dies segueixen debatent la reforma de la PAC.

Després de setmanes de ruta, la marxa, que es va iniciar a Àustria aquest mes d’agost, ha arribat finalment al seu destí: Brussel•les. En un ambient totalment festiu, agricultors, consumidors i activistes han fet ressonar la seva veu pels carrers de la capital belga fins a les portes del Parlament Europeu. L’objectiu ha estat reclamar un canvi radical en la Política Agrària Comú, que aquests dies s’està debatent a la cambra europea i que marcarà la línia dels propers set anys.

Els centenars de participants de la Good Food, Good Farming March (‘Marxa per una Bona Alimentació i Agricultura’), fidels a la filosofia Slow Food, han reclamat unes polítiques agràries justes i sostenibles, que acabin amb l’especulació alimentària, que garanteixin el desenvolupament de l’agricultura local i a petita escala, i que no prioritzin l’interès de les grans corporacions abans que el de les persones. Un marc polític més just i més favorable per als petits agricultors, els consumidors, el bestiar i la terra.

La festa ha culminat amb la celebració de tallers, xerrades i un àpat davant el Parlament Europeu fet amb aliments locals, biològics i de temporada.

Altres activitats de la setmana

Divendres, 21 de setembre

  • Xerrada “Naturisme mèdic i autogestió a l’abast de tothom”. A les 18.00 h. A càrrec del metge Xavier Uriarte, dins el Cicle “Naturisme Ahir i Avui 2012-2013”. Sala C de la Casa de la Cultura de Girona.

Dissabte, 22 de setembre

  • Taller intensiu de sabons terapèutics”. D’11 a 14 h. A càrrec de Rosa Ana Segura, naturòpata. Terra de Flors, Barcelona.

Obertes les inscripcipons als tallers de Cuina vegetariana de tardor, Rebosteria natural i Cuina vegetariana amb flors i herbes, en diferents centres cívics de Barcelona. Més informació a Terra de Flors

Diumenge, 23 de setembre

Dilluns, 24 de setembre

  • Taller de cuina “Raw food/menjar cru i plantes medicinals al meu plat”. A càrrec de Christine Mayr, Gourmet Raw Food Chef. Organitzat per Dolça Revolució. Barcelona. Reserves al 93.177.72.10 o a través del correu electrònic desiree52@hotmail.com

Dimecres, 26 de setembre

  • Conferència “L’estèvia: endolcir la vida sense perjudicar-la”. A càrrec de Francisco Julián, fitoterapeuta. Organitzat per Dolça Revolució. Barcelona. Reserves al 93.177.72.10 o a través del correu electrònic desiree52@hotmail.com

Dijous, 27 de setembre

  • Taller de cosmètica facial”. D’11 a 14 h. A càrrec de Rosa Ana Segura, naturòpata. Terra de Flors, Barcelona.

Obertes les inscripcipons als tallers de Cuina vegetariana de tardor, Rebosteria natural i Cuina vegetariana amb flors i herbes, en diferents centres cívics de Barcelona. Més informació a Terra de Flors

  • Del 27 al 30 de setembre (de dijous a diumenge): “Fira Agrària de Sant Miquel”, Lleida.

Divendres, 28 de setembre

  • Taller “Elaboració d’ungüents dermatològics i vi medicinal”. A càrrec de Marisa Plaza, fitoterapeuta. Organitzat per Dolça Revolució. Barcelona. Reserves al 93.177.72.10 o al correu electrònic desiree52@hotmail.com

 

Explica’ns la teva activitat

Si organitzeu fires, mercats, tallers, cursos, seminaris, xerrades o qualsevol activitat vinculada amb el món bio i saludable, poseu-vos en contacte amb nosaltres i l’afegirem a l’agenda que publiquem cada divendres. Promocioneu-vos i ajudeu-nos a ser presents a totes les comarques!
Escriviu-nos a mcosta@etselquemenges.cat

 

 

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.
Coordinadora de continguts d'Etselquemenges.

  @marta_coor