La millor tapa de l’any de Catalunya, que es pot tastar fins al 10 de novembre a Sitges, és un tàrtar de tonyina vermella amb caviar, que els creadors, del restaurant El Cable, presenten en un got comestible de pasta fil·lo. La tapa es va triar diumenge inflatable phineas bouncer for sale en l’acte organitzat pel Gremi d’Hostaleria de Sitges i Estrella Damm, i porta com a nom una pel·lícula que les criatures coneixen: “Buscant en Nemo”.

La millor tapa de Catalunya, del restaurant El Cable de SitgesLa segona tapa triomfadora porta com a nom “Mini Rahola”,
i és una hamburguesa creada pel restaurant Cal Xirricló, de Balaguer. A Twitter, la periodista Pilar Rahola confessava que estava molt contenta que els cuiners li haguessin dedicat la tapa creativa malgrat que ella és vegetariana.

Mentrestant, el cuiner de Màlaga Dani Garcia, amb dues estrelles Michelin, que va participar en les jornades de Tapa de l’Any, relatava per a etselquemenges que ell aposta pels aliments ecològics, pels de km0 i pels convencionals. “En busco la qualitat en tots”.

A Nova York, on Dani Garcia ha obert el restaurant Manzanilla, diu que els dilluns, els dimecres i divendres, quan és a la ciutat dels gratacels, visita el mercat orgànic dels pagesos dels afores de Nova York, que es planten a Union Square. “És impressionant, hi ha de tot i els aliments són de molt bona qualitat”.

La tapa "Mini Rahola", dedicada a Pilar Rahola, és una hamburguesa malgra que la periodista és vegetariana.La creença que a EUA no es menja bé, que no hi ha bona verdura Australia, en Dani Garcia la nega perquè segons la seva experiència a Nova York és tot el contrari. “Puc fer plats tradicionals de la cuina catalana amb els mateixos aliments, fets a EUA, que també són de qualitat molt alta”, diu.

Com a anècdota, el cuiner relata que, malgrat que no era la seva intenció, ha hagut d’oferir a la carta la paella. “M’he hagut d’adaptar a les demandes dels clients, perquè me la reclamaven i jo no la tenia; ara ja hi és”, conclou.

BESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswyBESbswy

 

Trinitat Gilbert
Trinitat Gilbert

Periodista

  @trinigilbert   @trinigilbert