Menorca, declarada Reserva de la Biosfera l’any 1993, destaca per les seves platges de sorra blanca i aigües cristal·lines, els seus paratges naturals verges, el seu ric patrimoni històric i cultural i la seva oferta gastronòmica variada i deliciosa que la fan valedora del terme “illa paradisíaca”.

Malgrat que ofereix mil possibilitats, a cada racó sembla aturar-se el temps. A Menorca s’hi viu a un altre ritme, lent, cadenciós, slow, que convida a la introspecció, a connectar amb el jo interior i a descobrir-ne les necessitats. No és estrany, doncs, que Zæit Menorca i el Chiringuito de la Salud l’hagin triat com el marc perfecte per organitzar Mediterranean Slow Life Events.

Aquest esdeveniment sorgeix de la col·laboració entre Zæit Menorca, associació cultural que gestiona un espai multifuncional molt acollidor a Alaior (Menorca) i que es dedica a la difusió i pràctica de tot tipus de tècniques i coneixements relacionats amb la salut i el benestar, i el Chiringuito de la Salud, comunitat formada perquè les persones interessades per un estil de vida i alimentació saludables puguin compartir les seves experiències de forma amena i entretinguda. Tots dos comparteixen un somni i una filosofia que els ha impulsat a organitzar aquestes jornades: “Compartir coneixements i crear un moviment de persones compromeses amb elles mateixes i el planeta amb la determinació de créixer plegades i fer d’aquest món un lloc millor”.

Així, encunyant aquest leitmotiv, han convidat quatre grans experts i divulgadors que compartiran amb els assistents els seus coneixements sobre alimentació, esport i nutrició.

El primer esdeveniment, “Smothie Bowls”, tindrà lloc el divendres 13 de juliol a càrrec de Green Mama, blocaire experta en alimentació i criança, que oferirà opcions delicioses per preparar bols molt saludables i preparacions nutritives i llamineres per a nens.

El dimecres 19 de juliol, Gabor Smit, dietista, reeducador alimentari, facilitador sistèmic, autor de la Guía sobre alimentación y cáncer infantil i membre de l’Associació d’Oncologia Integrativa, ens convidarà a indagar sobre quin tipus de relació tenim amb el menjar a través del taller experimental “¿Desde dónde me relaciono con mi alimentación?”, amb la finalitat que sorgeixin les respostes des d’un mateix.

Astrid Barqué, llicenciada en ciències de l’esport, titulada en cuina natural i terapèutica i professora a la UIC, ens revelarà, a “Alimentació durant l’esport”, dissabte 21, com ha de ser l’alimentació segons el tipus d’esport que practiquem i ens mostrarà com elaborar begudes isotòniques i barretes energètiques.

La jornada final tindrà lloc el diumenge 29 a càrrec d’Edgar Barrionuevo, professional de la salut integrativa amb vint anys d’experiència en salut, alimentació i esport, que a més col·labora amb Xevi Verdaguer en un programa de dejunis i té un centre a Castelldefels: Pure Corpore. Sota el títol “Nutrición para el cambio”, ens explicarà com controlar l’alimentació i presentarà el seu llibre El poder del ayuno.

Totes les jornades tindran lloc de 19 a 21.30 hores i tenen un cost de 20 euros, que inclouen una degustació sorpresa. Les places són limitades, motiu pel qual és imprescindible fer una reserva prèvia a través del correu electrònic zeitmenorca@gmail.com o del telèfon 678 71 94 97.

No espereu més i viviu l’estiu més conscient i saludable!